Αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League ο Ολυμπιακός - iefimerida.gr

Αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League ο Ολυμπιακός

Champions League
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Σάλκε και σε συνδυασμό με τη νίκη της Αρσεναλ επί της Μονπελιέ με 2-0 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League, όμως θα συνεχίσει στο Europa League, παίρνοντας την τρίτη θέση του 2ου ομίλου.

Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Φουκς στο 77' με μακρινό σουτ, που αιφνιδίασε τον Ρόι Κάρολ και χάρισε τη νίκη στη Σάλκε, που βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου με 11 βαθμούς, δεύτερη είναι η Αρσεναλ με 1ο, τρίτος ο Ολυμπιακός με έξι και τελευταία η Μονπελιέ με έναν. Πλέον ο αγώνας της έκτης αγωνιστικής στις 4 Δεκεμβρίου με την Αρσεναλ στο «Καραϊσκάκη» έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Η Σάλκε ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και στο 10ο λεπτό είχε δοκάρι με το δυνατό σουτ του Χόλτμπι. Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν την κατοχή της μπάλας στους γηπεδούχους και προσπάθησαν να ψάξουν το γκολ στην αντεπίθεση, κλείνοντας παράλληλα τους χώρους προς την εστία τους. Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο παιχνίδι στο 18' όταν από το γύρισμα του Κώστα Μήτρογλου, ο Τζαμέλ Αμπντούν έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 23' ο Ρόι Κάρολ απέκρουσε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Φουκς. Στο 31' το σουτ του Χούντελαρ μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ, ενώ στο 45' ο Ντράξλερ βγήκε ωραία στην κόντρα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ.

Η Σάλκε έψαξε από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όπως και στο πρώτο 45λεπτο το γκολ, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο. Η γερμανική ομάδα απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ, ενώ στο 69' ο Χοσέ Χολέμπας με προβολή σταμάτησε τα σουτ του Φαρφάν και του Ντράξλερ. Ο Ούνερσταλ στο 72' απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Πάουλο Μασάδο, ενώ στο 75' ο Αμπντούν δεν πρόλαβε την μπάλα στο γύρισμα του Νταβίντ Φουστέρ. Ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε να ανεβαίνει, δέχτηκε το γκολ στο 77' με το μακρινό σουτ του Φουκς, που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Κάρολ, ο οποίος άφησε την μπάλα να σκάσει μπροστά του και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του. Ο 35χρονος τερματοφύλακας σταμάτησε δύο φορές με τα πόδια στο 83' και στο 86' τα σουτ των Ντράξλερ και Χούντελαρ, διορθώνοντας εν μέρει το λάθος του στη φάση του γκολ. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, έχοντας μόνο ένα αδύναμο σουτ του Μασάδο στο 90', που μπλόκαρε ο Ούνερσταλ και η Σάλκε έφτασε δίκαια στη νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Παπαδόπουλος, Χέβεντες, Ματίπ, Φουκς, Τζόουνς, Χόλτμπι (71' Πούκι), Ντράξλερ (89' Μπαρνέτα), Νοϊστέντερ, Φαρφάν, Χούντελαρ.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο (81' Ιμπαγάσα), Μανιάτης, Γκρέκο (65' Φουστέρ), Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου (74' Τζιμπούρ).

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ