Νέα υποβάθμιση της Κύπρου κατά δύο βαθμίδες από τον Fitch - iefimerida.gr

Νέα υποβάθμιση της Κύπρου κατά δύο βαθμίδες από τον Fitch

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Κύπρου κατά δύο βαθμίδες, από ΒΒ+ σε ΒΒ-, αποφάσισε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, διατηρώντας παράλληλα αρνητική την προοπτική του χρέους της.

«Η υποβάθμιση αντανακλά τις επιδεινούμενες μακροοικονομικές συνθήκες, την απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους και την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για το κόστος που σχετίζεται με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» σημειώνουν τα στελέχη του οίκου.

Την ίδια ώρα στη Λευκωσία συνεχίζεται η σκληρή διαπραγμάτευση με της κυβέρνησης με την Τρόικα. «Η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση για τον δανεισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας από την τρόικα», αναφέρει ο οίκος, «έχει συμβάλει στην επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα για τη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα και τη διόρθωση των μακροοικονομικών ισορροπιών».

«Η ικανότητα της κυβέρνησης να δανείζεται βραχυπρόθεσμα έχει επίσης περιοριστεί από την εξάρτηση της σε χρηματοδότηση από τράπεζες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ