Συμφωνία Ισραήλ–Παλαιστινίων για εκεχειρία από το βράδυ της Τετάρτης - iefimerida.gr

Συμφωνία Ισραήλ–Παλαιστινίων για εκεχειρία από το βράδυ της Τετάρτης

Συμφωνία Ισραήλ–Παλαιστινίων για εκεχειρία από το βράδυ της Τετάρτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ισχύ μπαίνει από το βράδυ της Τετάρτης η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και το τέλος των επιθέσεων από και προς τη Λωρίδα της Γάζας που εδώ και οκτώ ημέρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατόν σαράντα Παλαιστίνιους και πέντε ισραηλινούς.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία οι προσπάθειες διαμεσολάβησης του αιγύπτιου προέδρου, αλλά και η παρουσία της Χίλαρι Κλίντον στη περιοχή έφεραν θετικά αποτελέσματα στις σημερινές διαπραγματεύσεις και θα σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις και από τις δυο πλευρές που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 140 ανθρώπους.

«Αυτές οι προσπάθειες οδήγησαν σε συνεννόηση για να σταματήσουν τα πυρά να αποκατασταθεί η ηρεμία και να σταματήσει η αιματοχυσία που είδαμε την τελευταία περίοδο», τόνισε ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ, Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ,σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον

«Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και αποδέχθηκε τη σύστασή του να δώσει μια ευκαιρία στην αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός, αλλά και να προσφέρει έτσι μια ευκαιρία για σταθεροποίηση και εξομάλυνση της κατάστασης» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόδηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

«Ο πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που ανελήφθησαν από τον πρωθυπουργό, να εργαστεί για μια κατάπαυση του πυρός βιώσιμη και για μια μακροπρόθεσμη λύση, σε συνεργασία με την νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση», κατά την αμερικανική προεδρία, σύμφωνα με την οποία «ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι αποδέχθηκε» την πρόταση του Καΐρου.

Πανικός στο Τελ Αβίβ από έκρηξη σε λεωφορείο

Εν τω μεταξύ παρά τις πυρετώδεις διαπραγματεύσεις και η τελευταία, όπως φαίνεται, ημέρα της διένεξης ήταν γεμάτα από βία με μια επίθεση με βόμβα σεδημόσιο λεωφορείο της ισραηλινής πρωτεύουσας να σκορπάει τον τρόμο.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι, χωρίς, ωστόσο, να χάσει τη ζωή του.

Στη Γάζα ξέσπασαν πανηγυρισμοί, ενώ αι η Χαμάς ανακοίνωσε ότι ευλογεί την επίθεση, αλλά δεν ανέλαβε την ευθύνη.

«Η Χαμάς ευλογεί την επίθεση στο Τελ Αβίβ και την θεωρεί φυσική απάντηση στις ισραηλινές σφαγές ... στη Γάζα», δήλωσε ο εκπρόσωπος προς το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η απάντηση του Ισραήλ ήταν άμεση με εκτόξευση δεκάδως ρουκετών προς τη Γάζα




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ