Οι Coldplay στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - iefimerida.gr

Οι Coldplay στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι Coldplay στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του πλανήτη με αμέτρητες επιτυχίες και τραγούδια με μελαγχολική διάθεση, αλλά και αρκετά στοχαστικά. Οι συναυλίες τους, σε όποιο μέρος διοργανώνονται, αποτελούν ξεχωριστό γεγονός και είναι σχεδόν πάντα sold out.

Αυτό το συναίσθημα θα έχουν τη δυνατότητα να νιώσουν όσοι βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής στις 29 Νοεμβρίου για να παρακολουθήσουν μια ταινία που καταγράφει την παγκόσμια περιοδεία τους για την προώθηση του άλμπουμ «Mylo Xyloto» που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 και την παρακολούθησαν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι.

Θέαμα, έντονη συγκίνηση, στιγμιότυπα από τις συναυλίες των Coldplay στο Stade de France του Παρισιού, στο Belle Centre του Μόντρεαλ και από το φεστιβάλ Glastonbury 2011, μέσα από το φακό του Πολ Νταγκντέϊλ , περιλαμβάνει η πρώτη ταινία που γυρίστηκε για το δημοφιλές βρετανικό συγκρότημα και θα προβληθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (στις 21.00).

Ο τραγουδιστής και ηγέτης του συγκροτήματος, Κρις Μάρτιν, υποστηρίζει ότι «Το Mylo Xyloto ήταν η πιο ευχάριστη και η πιο συγκλονιστική περιοδεία που κάναμε ποτέ».

Το «Mylo Xyloto», το άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 2011 και έχει πουλήσει μόνο στη Βρετανία 1 εκατ. δίσκους , είναι εμπνευσμένο από ένα κόμικ που αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που μεγάλωσε σε μια χώρα τυραννίας με ηγέτη τον Ταγματάρχη Μάινους. «Μιλάει για την αγάπη, τις εξαρτήσεις, τις αντιδράσεις, για τους καταναγκασμούς», δήλωσε ο Μάρτιν στο BBC.

Παρά τη διεθνή φήμη τους, οι Coldplay είναι πολύ προσεκτικοί όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί η μουσική τους από τα μέσα επικοινωνίας. Έχουν απορρίψει προσφορές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από μεγάλες εταιρίες, ενώ αντίθετα διαθέτουν έσοδα από τους δίσκους και τις συναυλίες τους για κοινωνικές και πολιτικές εκστρατείες (Oxfam, Make Trade Fare, Teenage Cancer Trust, Hope for Haiti Now). Ακόμη, υποστηρίζουν την «Meat Free Monday», την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Πολ ΜακΚάρτνυ για την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών στη Βρετανία.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (φοιτητικά).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ