O Κοπέ εξελέγη ηγέτης της Γαλλικής Δεξιάς, και ο Φιγιόν, επίσης - iefimerida.gr

O Κοπέ εξελέγη ηγέτης της Γαλλικής Δεξιάς, και ο Φιγιόν, επίσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φρανσουά Φιγιόν αμφισβήτισε σήμερα ότι ο αντίπαλός του Ζαν Φρανσουά Κοπέ εξελέγη πρόεδρος του γαλλικού συντηρητικού κόμματος UMP. Μόλις χθες ο Κοπέ πανηγύριζε για την επιτυχία του ενώ η Γαλλία παρακολουθεί άφωνη τον εμφύλιο στην ηγεσία της Δεξιάς.

Η πλευρά του Φρνασουά Φιγιόν αμφισβήτισε σήμερα τα αποτελέσματα της εσωκομματικής εκλογής για την ηγεσία του UPM και ισχυρίστηκε ότι 1.304 ψήφοι των γαλλικών αποικιών ξεχάστηκαν και δεν καταμετρήθηκαν. Ο κ. Φιγιόν, πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας κάλεσε τον Αλέν Ζιπέ, επίσης πρώην Πρωθυπουργό της χώρας, να αναλάβει τα ηνία του κόμματος ώσπου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

«Το πραγματικό αποτέλεσμα της εκλογής είναι : 88.004 ψήφοι Φιγιόν και 87.978 ψήφοι Κοπέ» δήλωσε την Τετάρτη ο Ερίκ Τσιοτί, επικεφαλής της εκστρατείας του Φιγιόν.

Ισχυρίστηκε ότι στην καταμέτρηση «ξεχάστηκαν» 1.304 ψήφοι και ζήτησε αυτό το θέμα να διεθετηθεί άμεσα και να ανακηρυχθεί ο πραγματικός νικητής.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο πρώην ηγέτης του UMP Νικολά Σαρκοζί καλείται αύριο Πέμπτη από τον εισαγγελέα της πόλης Μπορντώ να απολογηθεί για το σκάνδαλο Μπετανκούρ αφού κατηγορείται ότι ελάμβανε «δωράκια σε ρευστό» από τη μεγάλη οικογένεια της Γαλλίας Μπετανκούρ στις προεκλογικές του περιόδους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ