Βενιζέλος: Επρεπε να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα χτες - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Επρεπε να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα χτες

Βενιζέλος: Επρεπε να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα χτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη ίδια γραμμή με τον Πρωθυπουργό εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη δήλωσή του για το αδιέξοδο στο χτεσινό Eurogroup, τονίζοντας ότι η χώρα έχει κάνει αυτά που έπρεπε και δεν μπορεί οι εταίροι να την χρησιμοποιούν ως άλλοθι για την αδυναμία τους να βρουν λύση.

Αναλυτικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «η Eυρωζώνη, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την Ελλάδα για να δικαιολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικό, οριστικό και διορατικό τρόπο τις διάφορες εκφάνσεις της κρίσης που αφορά την Ευρωζώνη ως σύνολο και σίγουρα τη μεγάλη πλειονότητα των μελών της».

«Η Ελλάδα έχει κάνει στο ακέραιο αυτά που έπρεπε παίρνοντας πολύ δύσκολες αποφάσεις για πολλοστή φορά» επισημαίνει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -το ίδιο δήλωσε και ο Πρωθυπουργός- και τονίζει ότι το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους δεν προέκυψε τώρα ούτε η διαφωνία Ευρωζώνης-ΔΝΤ είναι καινούρια. «Είχε αντιμετωπιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο ως αποτέλεσμα δύσκολων και μακρών διαπραγματεύσεων και όλοι ήξεραν ποιές συμπληρωματικές κινήσεις πρέπει να γίνουν. Ούτε η διαφωνία μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ είναι κάτι καινούργιο».

Ο κ.Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι έπρεπε «να υπάρξει χθες απόφαση ώστε να διευκολυνθεί και η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο» και καταλήγει: «Τις επόμενες ημέρες -το ταχύτερο δυνατόν- πρέπει να οριστικοποιηθεί το σχήμα της βιωσιμότητας . Όχι μόνο γιατί η Ελλάδα χρειάζεται και αξίζει μία νέα αφετηρία αλλά γιατί η ίδια η Ευρωζώνη χρειάζεται επειγόντως ένα πλαίσιο αυτοπροστασίας και προοπτικής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ