Εκεχειρία Ισραήλ – Παλαιστινίων από τα μεσάνυχτα της Τρίτης - iefimerida.gr

Εκεχειρία Ισραήλ – Παλαιστινίων από τα μεσάνυχτα της Τρίτης

Εκεχειρία Ισραήλ – Παλαιστινίων από τα μεσάνυχτα της Τρίτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στην αιματοχυσία αποφάσισαν να βάλουν, τουλάχιστον προσωρινά, Χαμάς και Ισραήλ καθώς η ισλαμική οργάνωση ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε μερικές ώρες.

«Έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία για να επικρατήσει ηρεμία. Θα ανακοινωθεί στις 21:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα», σημείωσε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο Αϊμάν Τάχα, αξιωματούχος της Χαμάς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι είχε προαναγγείλει την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

Από την πλευρά της η ισραηλινή κυβέρνηση διαψεύδει για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον εκπρόσωπό τηςνα δηλώνει στο CNN ότι «Το παιχνίδι συνεχίζεται, μέχρι να φτάσουμε εκεί, δεν είμαστε εκεί».

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες πριν αρχίσει να ισχύει η υποτιθέμενη εκεχειρία, η Χαμάς εκτόξευσε δύο ρουκέτες στην περιοχή του Εσκόλ στο νότιο Ισραήλ με αποτέλεσμα το θάνατο δύο Ισραηλινών.

Ο ένας εξ αυτών ήταν ένας 18χρονος στρατιώτης που αποτελεί και την πρώτη απώλεια του στρατού στη διάρκεια αυτής της διένεξης μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ