«Η φάρσα της ισραηλινής επίθεσης θα τελειώσει σήμερα» λέει ο Αιγύπτιος πρόεδρος - iefimerida.gr

«Η φάρσα της ισραηλινής επίθεσης θα τελειώσει σήμερα» λέει ο Αιγύπτιος πρόεδρος

«Η φάρσα της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Γάζας θα τελειώσει σήμερα» λέει ο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελπίδες γα εκεχειρία αφήνουν οι δηλώσεις του Μοχάμεντ Μόρσι, οποίος, με τόνο δηκτικό, προαναγγέλλει την κατάπαυση του πυρός και την εκ νέου έναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ Χαμάς.

Την είδηση μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων υποστηρίζοντας ότι ο Μοχάμεντ Μόρσι, που έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο διαμεσολαβητή, εκφράζει την αισιοδοξία του πως οι προσπάθειες για εκεχειρία θα έχουν θετικά αποτελέσματα ακόμη και σήμερα.

«Οι προσπάθειες να υπάρξει εκεχειρία μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ θα έχει θετικά αποτελέσματα τις επόμενες ώρες», είπε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός που βρέθηκε στην Ζαγκαζίγκ για την κηδεία της αδελφής του.

Στον ίδιο τόνο και ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Χισάμ Καντίλ, ο οποίος ανέφερε στο Reuters ότι η εκεχειρία είναι κοντά.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε την Τερίτη μια αεροπορική επιχείρηση εναντίον ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας, με την ονομασία «Αμυντικός πυλώνας».

Τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 116 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί περίπου 920, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Από την πλευρά του Ισραήλ τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ