Μια νέα έρευνα: πόσο κοστίζει η αϋπνία; - iefimerida.gr

Μια νέα έρευνα: πόσο κοστίζει η αϋπνία;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, γυρνάτε επί ώρες πριν σας πάρει τελικά ο ύπνος; Ανήκετε στο 40% των ενηλίκων που γνωρίζουν προβλήματα αϋπνίας και κοστίζετε πολλά δισ. δολάρια στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με ααμερικανική έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η Huffington Post οι συνέπειες της αϋπνίας αφορούν τον καθένα από μας αλλά συλλογικά και την κοινωνία. Οι οικονομικές επιπτώσεις από την αϋπνία υπολογίζονται στα 31 δισ. δολάρια στις επιχειρήσεις εξαιτίας ατυχημάτων ή λαθών που γίνονται εν ώρα εργασίας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα 4.991 ενηλίκων οι οποίοι εργάζονταν και είχαν όλοι ασφαλιστικό ταμείο. Χρησιμοποιώντας ένα «ερωτηματολόγιο διάγνωσης» ανέλυσαν τις συνέπειες της αϋπνίας καθώς και 18 άλλων χρόνιων ασθενειών για να συμπεράνουν τις επιπτώσεις που πιθανόν έχουν στην εργασία.

Τα συμπεράσματα ήταν τα εξής:

20% των ενηλίκων έπασχαν από αϋπνία τουλάχιστον για ένα χρόνο στη ζωή τους

Η αϋπνία ευθυνόταν για το 7 % των ατυχημάτων ή λαθών στην εργασία

274.000 ατυχήματα ή λάθη συμβαίνουν κάθε χρόνο στον χώρο εργασίας που προέρχεται από την αϋπνία και αποτιμήθηκε σε 31 δισ. δολάρια

Η έρευνα -και δεν είναι η πρώτη- απέδειξε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στις αναπτυγμένες χώρες υποφέρουν από προβλήματα ύπνου. Στις ΗΠΑ σχεδόν 1/3 των εργαζομένων δεν κοιμάται παρά 6 ώρες κάθε βράδυ και πάνω από το 40% των κατοίκων της χώρας υποφέρουν κάποια στιγμή από αϋπνία.

Είναι γνωστό ότι η αϋπνία επιβαρύνει την υγεία, μειώνει το προσδόκιμο ζωής, χαλάει την ποιότητα της καθημερινότητας, μειώνει τα αντανακλαστικά στον χώρο εργασίας αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ