Γ. Παπανδρέου: Προχωράμε και είμαστε ανοιχτοί σε συναίνεση - iefimerida.gr

Γ. Παπανδρέου: Προχωράμε και είμαστε ανοιχτοί σε συναίνεση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη συναίνεσης, ώστε να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το Συμβούλιο. Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις, ακόμα και σε κυβερνητική συνεργασία.

«Κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις και ζήτησα να δώσουν καθαρή απάντηση. Θα βγούμε νικητές πιο γρήγορα αν δουλέψουμε με πνεύμα εθνικής συνεννόησης. Η Ελλάδα χρειάζεται να δείξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενότητα. Πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί αλλά όχι εχθροί. Πρότεινα να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε μαζί για τις μεγάλες αλλαγές, να έχουμε κοινές θέσεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας» και υπερθεμάτισε της ανάγκης «να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και ειρήνη στη χώρα μας».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι απαιτούνται συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, τη μείωση του Δημόσιου τομέα, όπως και γενναίες αποκρατικοποιήσεις.

Παράλληλα, έκλεισε και πάλι το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παπανδρέου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ