Ντ.Μπακογιάννη: Διμέτωπη επίθεση σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ - iefimerida.gr

Ντ.Μπακογιάννη: Διμέτωπη επίθεση σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της στην έναρξη του Ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτήρισε κατώτερες των περιστάσεων τις πολιτικές ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων αφου όπως τόνισε αποδείχθηκαν άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα εδώ στο ΟΑΚΑ γεννιέται και επίσημα η Δημοκρατική Συμμαχία. Μια σημαδιακή μέρα για την Ελλάδα. Μέρα που μπήκε οριστικά τέλος στο κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Μέρα που επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας».

Στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη είπε η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε πως «Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να κάνει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και να σταθεί στα πόδια της. Αλλά αν πιστεύετε ότι θα βρείτε την Ελλάδα ως άλλοθι για να υποστηρίξετε αντιευρωπαϊκές λογικές, αν ξεχάσετε ότι βασικό συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οράματος είναι και η αλληλεγγύη, τότε η πολιτική αυτή γρήγορα θα γίνει μπούμερανγκ και θα κτυπήσει και την οικονομία σας και τους λαούς σας».

«Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον πατριωτισμό της δικής μας εποχής. Και πατριωτισμός της δικής μας εποχής είναι η ανατροπή στην πράξη αυτής της εικόνας ντροπής που δεν αξίζει στην πατρίδα μας και σε όσους αγωνίσθηκαν γι’ αυτή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ