Μπόρις Τζόνσον προς Βαν Ρόμπαϊ: «Κάνε μας τη χάρη ρε φίλε που ζητάς κι άλλα λεφτά» - iefimerida.gr

Μπόρις Τζόνσον προς Βαν Ρόμπαϊ: «Κάνε μας τη χάρη ρε φίλε που ζητάς κι άλλα λεφτά»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόλυτη ανάγκη άσκησης βέτο από τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο αίτημα των Βρυξελλών για αύξηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. κατά 5%-6,8%, επισημαίνει σε σημερινό του άρθρο στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph ο γνωστός πολιτικός και δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα.

«Όταν παρευρεθεί στη συνάντηση κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα λάβει χώρα αυτή την εβδομάδα, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα ασκήσει βέτο σε αυτό το πακέτο – μία κίνηση που όχι μόνο θα επικροτηθεί και από τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας, και της υπόλοιπης Ευρώπης, αλλά η οποία θα είναι απ' όλες τις απόψεις απολύτως δικαιολογημένη: πολιτικά, ηθικά, πνευματικά. Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι ζητάει αύξηση του προϋπολογισμού δαπανών από τις Βρυξέλλες... σε μία εποχή όπου η κοινότητα στο σύνολό της υφίσταται μαζικές μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες».

Επικαλούμενος συνοπτικά το παράδειγμα της Ελλάδας και την ματαιότητα της «διατήρησής της στη ζωή» με πρόσκαιρα πακέτα διάσωσης, στη συνέχεια αναφέρεται στο ρόλο του δεύτερου μεγάλου «αιμοδότη» του προϋπολογισμού της Ε.Ε., τη Μεγάλη Βρετανία, και στις μεγάλες πιέσεις που αυτή υφίσταται σε επίπεδο μειώσεων κάθε είδους δαπανών (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δημόσια τάξη, πυροσβεστικό σώμα κτλ).

«Μα τι έχει στο μυαλό της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Πιστεύει σοβαρά πως μπορεί να έρχεται και να ζητάει από τον Βρετανό φορολογούμενο επιπλέον επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων, τη στιγμή που τα αθλητικά προγράμματα στα σχολεία υφίστανται περικοπές; [...] Το μήνυμά μου προς τον κ. Βαν Ρόμπαϊ είναι αυτό: κάνε μας τη χάρη ρε φίλε!».

Και προσθέτει: «Οι άνθρωποι στις βρυξέλλες πρέπει να το έχουν χάσει... Είναι σαν να δίνεις ηρωίνη σε ηρωινομανή, παγωτό σε παχύσαρκο παιδί, τη στιγμή που τα υπόλοιπα παιδιά υποβάλλονται σε δίαιτες πείνας και μετά τους ζητάμε να πληρώσουν για τη θεραπεία του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ