Σόιμπλε: Πρώτα θα αποφασίσουν τα κοινοβούλια και μετά θα πάρετε τη δόση - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Πρώτα θα αποφασίσουν τα κοινοβούλια και μετά θα πάρετε τη δόση

Σόιμπλε: Πρώτα θα αποφασίσουν τα κοινοβούλια και μετά θα πάρετε τη δόση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σταθερά αντίθετο στο ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους εμφανίζεται το Βερολίνο μια ημέρα πριν το κρίσιμο Εurogroup της Τρίτης.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κότε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η θέση μας δεν άλλαξε. Μια παραγραφή του χρέους είναι για μας αδιανόητη».

Η κυρία Κότε ενημέρωσε επίσης, ότι στο αυριανό Eurogroup δεν θα ληφθεί η τελική απόφαση για την εκταμίευση, για τεχνικούς, βέβαια λόγους.

«Δεν θα μπορέσει να υπάρξει εκεί τελική απόφαση αύριο για τεχνικούς λόγους", καθώς ορισμένα κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων το γερμανικό (Μπούντεσταγκ), πρέπει να εγκρίνουν οποιαδήποτε νέα συμφωνία αρωγής προς την Ελλάδα», εξήγησε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η ίδια διαβεβαίωσε πάντως πως οι χώρες της Ευρωζώνης «θα εργαστούν αύριο για να βρουν μια κοινή θέση».

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί είχε επίσης δηλώσει την περασμένη εβδομάδα πως ελπίζει «να υπάρξει στις 20 Νοεμβρίου μια κατ' αρχήν συμφωνία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ