Στην Ολυμπιάδα του Kick Boxing ο Ζαμπίδης - Τι δήλωσε ο ίδιος για τον μεγάλο τελικό - iefimerida.gr

Στην Ολυμπιάδα του Kick Boxing ο Ζαμπίδης - Τι δήλωσε ο ίδιος για τον μεγάλο τελικό

Στην Ολυμπιάδα του Kick Boxing ο Ζαμπίδης - Τι δήλωσε ο ίδιος για τον μεγάλο τελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μεγάλος αγώνας Κ-1 πλησιάζει και θα αποτελέσει ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την χώρα, όχι μόνο επειδή για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, αλλά και γιατί διεκδικεί τον τίτλο ο Έλληνας πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης κατά κόσμον Iron Mike.

Ο Iron Mike, μας έχει κατά καιρούς καταπλήξει με τις ικανότητές του στο ρινγκ και στο ιστορικό του έχει συνολικά 171 αγώνες με 151 νίκες εκ των οποίων οι 86 ήταν Νοκ άουτ. Αυτή την περίοδο προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον τελικό του Κ-1 που θα γίνει στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και μιλώντας στον Παναγιώτη Σγαρδέλη για την εφημερίδα SportDay, μοιράζεται με το κοινό του τις σκέψεις και τα συναισθήματά του πριν τη μεγάλη στιγμή.

«Το Κ-1 είναι η Ολυμπιάδα του Kickboxing. Έπειτα από προκριματικά, στα τελικά καταφέρνουν να μείνουν οι οκτώ καλύτεροι αθλητές. Ο νικητής πρέπει να κερδίσει 3 αγώνες το ίδιο βράδυ. Ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια που οι τελικοί γίνονται στην Ιαπωνία, έχουμε την τιμή και την τύχη ν φιλοξενηθούν στην Ελλάδα. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και προετοιμάζομαι για να είμαι πανέτοιμος. Οι διαφορές είναι μικρές και τα πάντα θα κριθούν στη λεπτομέρεια. Είμαι σίγουρος ότι οι αθλητές θα δώσουν το 100% και πιστεύω ότι ο κόσμος που θα έρθει στο στάδιο θα δει κάτι που θα του μείνει αξέχαστο.» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής, ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για το επερχόμενο αθλητικό γεγονός.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να εκφράσει και την αισιοδοξία του αλλά και την αγωνία για την τεράστια αυτή προσπάθεια που πρόκειται να κάνει: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα! Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου, καθώς αυτή είναι η μόνη ζώνη που λείπει από την τροπαιοθήκη μου. Θα είναι ξεχωριστό μέσα στο... σπίτι μου. Μέσα σε μία νύχτα στην οποία θα αγωνιστούν παγκόσμιοι πρωταθλητές, εγώ να φτάσω στην κορυφή. Ελπίζω να είμαι εγώ αυτός που θα κρατήσει τη ζώνη εδώ στην Ελλάδα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία.»

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης αποτελεί φαβορί του τελικού Κ-1 μαζί με τον Ολλανδό Άντι Σάουερ, δύο φορές νικητή του Κ-1 και μεγάλο σκόπελο στην προσπάθεια του Iron Mike. Ωστόσο ο πρωταθλητής μας φαίνεται έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση: «Εχω παίξει με τους κορυφαίους κι είμαι έτοιμος για όλα σε αυτούς τους αγώνες. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να βρεθώ στον τελικό μαζί του. Εχουμε συναντηθεί και παλιότερα, όταν ήταν ήδη πρωταθλητής του Κ-1. Προς τιμήν του είχε δηλώσει ότι έχασε στους τρεις γύρους -κάτι που δείχνει την αθλητική του παιδεία-, ωστόσο οι Ιάπωνες κριτές αποφάσισαν να δώσουν έξτρα γύρο. Από εκεί και πέρα όλοι οι αθλητές έχουν τη δική τους ιστορία και διαδρομή στον χώρο, όπως ο Κισένκο, ένα πολύ μεγάλο όνομα του Κ-1».

Όσο για το γεγονός ότι αγωνίζεται στην έδρα του και πόσο αυτό επηρρεάζει την ψυχολογία και την απόδοσή του, δήλωσε: «Σίγουρα παίζει ρόλο να αγωνίζεσαι στην έδρα σου. Ευτυχώς έχω την εμπειρία ώστε να μπορώ να διαχειριστώ το άγχος μου. Εχω καλή σχέση με τον φόβο, τον έχω αναλύσει. Ολοι πιστεύω μπορούν να φοβηθούν. Κι ο δειλός κι ο γενναίος. Απλά ο δειλός το βάζει στα πόδια, ενώ ο γενναίος προετοιμάζεται κι επενδύει τον φόβο του σε έργο και σε δουλειά, οπότε αυτό που κάνουμε με την ομάδα μου είναι πολύ καλό διάβασμα, πολύ καλή στρατηγική στα πάντα, γιατί δεν είναι μόνο το κομμάτι των τεχνικών, είναι κι ένα σωρό άλλα πράγματα ώστε να μπορώ να είμαι πανέτοιμος. Μην ξεχνάμε ότι τον κακό σου εαυτό τον σκοτώνεις στην προετοιμασία. Οι πιθανότητες νίκης χτίζονται στην προετοιμασία».

Πριν τον μεγάλο αγώνα, οι θεατές θα παρακολουθήσουν τα pre-games του Κ-1 στα οποία θα διαγωνιστούν Έλληνες αθλητές και ο Ζαμπίδης επισημαίνει την σημαντικότητα των αγώνων αυτών: «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντική η ευκαιρία που τους δίνεται για να δείξουν τι πραγματικά αξίζουν, την ώρα που θα τους βλέπουν πολλοί μάνατζερ και promoters από το εξωτερικό. Μέσα από αυτό το κομμάτι θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ κάποιους αθλητές να ανέβουν στο ρινγκ για να αντιμετωπίσουν μεγάλα ονόματα, όταν θα είναι έτοιμοι. Ο Ελληνας έχει ταλέντο, αρκεί να δουλευτεί σωστά».

Προετοιμασία και σκληρή δουλειά λοιπόν για το Μιχάλη για τις επόμενες εβδομάδες και αναμένουμε να δούμε έναν πραγματικά δυναμικό και εντυπωσιακό αγώνα όπως μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια, που θα του χαρίσει την πολυπόθητη ζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ