Κούβα: Κάποτε καταδίκαζε τα τρανσέξουαλ σε καταναγκαστικά έργα, τώρα τα εκλέγει σε δημόσια αξιώματα - iefimerida.gr

Κούβα: Κάποτε καταδίκαζε τα τρανσέξουαλ σε καταναγκαστικά έργα, τώρα τα εκλέγει σε δημόσια αξιώματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πολλά χρόνια μετά την Επανάσταση μέχρι και πρόσφατα, το Κουβανέζικο κράτος τους καταδίωκε ανελέητα μαζί με τους κάθε λογής αντιφρονούντες, ιερωμένους και μακρυμάλληδες λάτρεις του ροκ 'ν' ρολ. Ο λόγος για τρανσέξουαλ, γκέι και ομοφυλόφιλους. Τα πράγματα όμως αλλουν σιγά σιγά στην Κούβα του Κάστρο...

Τρανσέξουαλ από την Κούβα έγινε ο πρώτος άνθρωπος «ενδιάμεσου φύλου» στη χώρα με δημόσιο αξίωμα, καθώς εξελέγη εκπρόσωπος στη δημοτική αρχή της Καϊμπαριέν, στην κεντρική επαρχία της Βίλα Κλάρα.

Η νοσοκόμα Αντέλα Ερνάντεζ, καλωσόρισε τη γεμάτη νόημα εκλογή της σε μία χώρα στην οποία για δεκαετίες οι γκέι διώκονταν γι' αυτό που είναι και στέλνονταν σε στρατόπεδα καταναγκαστικών αγροτικών έργων.

Τη δεκαετία του 1980, η Ερνάντεζ, η οποία έχει ζήσει ως γυναίκα απ' όταν ήταν παιδί, εξέτισε διετή ποινή φυλάκισης λόγω «επικινδυνότητας», έπειτα από καταγγελία της ίδιας της οικογενείας της σχετική με τη σεξουαλικότητά της.

«Καθώς περνάει ο χρόνος, οι ομοφοβικοί άνθρωποι – παρ' όλο που δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν – μετατρέπονται σιγά σιγά σε μειψηφία», δήλωσε η ίδια.

Στα μάτια του κράτους της Κούβας, η Ερνάντεζ, η οποία δεν έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, από νομική άποψη, θεωρείται ακόμη άντρας: στα μητρώα εξακολουθεί να είναι καταγεγραμμένη ως Χοσέ Άγκουστιν Ερνάντεζ.

Πηγή: The Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ