Μόλις χθες ανακοίνωσε η Google την νέα υπηρεσία της. Τη Google Wallet, ένα σύστημα ασύρματης πληρωμής από την Google για τα κινητά Android, το οποίο είναι βασισμένο στην τεχνολογία NFC που έχουμε αναφέρει και προηγούμενο άρθρο. Μεταξύ των συνεργατών της Google σε αυτό το εγχείρημα είναι η Mastercard και η Citibank. Η δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας έχει αρχίσει ήδη σε μερικές περιοχές όπως το Σαν Φρανσίσκο και η Νέα Υόρκη, ενώ σκοπός είναι το Google Wallet να έχει ένα πλήρες λανσάρισμα μέσα στο καλοκαίρι.
Δεν πρόλαβε να γίνει είδηση η νέα υπηρεσία και η Paypal ήδη είχε κάνει μήνυση στην Google.Το ιστορικό μακρύ και μας πάει πίσω στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα στο 2008, όταν και ξεκίνησαν οι επαφές μεταξύ του Paypal και τις Google για τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. Τελικά, σύμφωνα πάντα με την Paypal, λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές η Google έκανε πίσω και προσέλαβε τον Osama Bedier. Και κάπου εκεί ξεκινούν όλα.
Θα μου πείτε ποιος είναι ο Osama Bedier και γίνεται τόσος λόγος; Ο Bedier ήταν πρώην στέλεχος της Paypal και από τους υπεύθυνους για τις διαπραγματεύσεις. Η ιστορία έδειξε πως τελικά δεν διαπραγματευόταν μόνο την συνεργασία Paypal – Google αλλά την δική σταδιοδρομία. Έτσι τον Ιανουάριο του 2011 πήγε στην Google όπου και προφανώς ασχολήθηκε με το Google Wallet. Μαζί πήρε και τον Stephanie Tilenus πρώην διευθυντή του τομέα της Βόρειας Αμερικής. Όπως ισχυρίζεται η Paypal πήραν μαζί τους «βαθιά γνώση των ικανοτήτων του, των στρατηγικών του, των πλάνων του, και των πληροφοριών του για τις αγορές«. Η μήνυση υποστηρίζει εκτός των άλλων «κατάχρηση εμπορικών μυστικών» και » παραβίαση του θεματοφυλακίου της» από την Google και τους πρώην υπαλλήλους της.
Από ότι φαίνεται η βιομηχανική κατασκοπία δίνει και παίρνει στις μέρες μας και σίγουρα θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο στο μέλλον. Άλλωστε μόλις πριν μια εβδομάδα ήρθε η αποκάλυψη πώς η εταιρεία δημοσίων σχέσεων Burson-Marsteller, εκ μέρους του πελάτη της Facebook, προσέγγισε ένα δημοσιογράφο για να του πλασάρει τη ιδέα να γράφει δυσμενείς/αρνητικές ιστορίες σχετικά με τη Google.
Πηγή: koutsou.gr