Fitch: Χρειάζεται συνδυασμός κινήσεων για να βγει από το αδιέξοδο η Ελλάδα - iefimerida.gr

Fitch: Χρειάζεται συνδυασμός κινήσεων για να βγει από το αδιέξοδο η Ελλάδα

Fitch: Χρειάζεται συνδυασμός κινήσεων για να βγει από το αδιέξοδο η Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας σύνθετος τρόπος με πρωτοβουλίες από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τονίζει ο οίκος αξιολόγησης.

Παρά την μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή και τα βήματα που έχουν γίνει, ο οίκος Fitch επισημαίνει ότι η κακή εκτέλεση των υπογεγραμμένων κινήσεων και η χωρίς προηγούμενο υποχώρηση του ΑΕΠ έχουν ως αποτέλεσμα να καταρτίζονται διαδοχικά προγράμματα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Η ύφεση έχει επιδεινωθεί εξαιτίας την πολιτικής αστάθειας και τους φόβους για έξοδο από την Ευρωζώνη καθιστούν αναγκαία μια συνδυαστική λύση με μείωση των επιτοκίων δανεισμού από την Ευρωζώνη, παραίτηση της ΕΚΤ από τα κέρδη της επί των ελληνικών κρατικών ομολόγων και μεταφορά του κόστους της στήριξης των τραπεζών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Η αξιολόγηση της Ελλάδας με CCC μαρτυρά το σημαντικό κίνδυνο και την πιθανότητα χρεοκοπίας τονίζει ο οίκος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ