Επίσημη συνάντηση στη Γερμανία για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της ακροδεξιάς - iefimerida.gr

Επίσημη συνάντηση στη Γερμανία για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της ακροδεξιάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φετινή συνάντηση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση του Εγκλήματος ήταν αφιερωμένη στην καταστολή της ακροδεξιάς στη Γερμανία και στην Ευρώπη.

Από το σύνολο των εγκληματικών ενεργειών που διαπράχθηκαν μέσα στο 2011 στη Γερμανία, οι 17.000 περίπου εξ αυτών είχαν κάποια μείζονα ή ελάσσονα σύνδεση με την ακροδεξιά. Σε περισσότερα από 800 εξ αυτών χρησιμοποιήθηκε βία, ενώ καταγράφτηκαν και πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας – μέχρι σήμερα – οι οποίες αποδίδονται σε ακροδεξιές οργανώσεις.

Τα στοιχεία παρουσίασε ο πρόεδρος της εν λόγω υπηρεσίας Jörg Zierke σε συνέδριο στο Βισμπάντεν, επισημαίνοντας ότι ο χώρος της ακροδεξιάς σήμερα στη Γερμανία αποτελείται από άτομα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, με έντονες ακτιβιστικές τάσεις και νοοτροπία στράτευσης.

Στόχος του συνεδρίου, όπως δήλωσε και ο Υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, η άμεση εύρεση αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης του φαινομένου: «δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο... Κάθε μέρα που περνάει είναι πολύτιμη».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρέσβης της Τουρκίας στη Γερμανία, ο οποίος επέμεινε στον ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, καθώς Τούρκοι μετανάστες έχουν αποτελέσει ουκ ολίγες φορές στόχο ρατσιστικών επιθέσεων και δολοφονιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρατσισμός Γερμανία βία Ακροδεξιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ