Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη για την πορεία της χώρας - iefimerida.gr

Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη για την πορεία της χώρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στη συζήτηση αναμένεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να θέσει το ζήτημα της κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει και λίστα με συγκεκριμένα πρόσωπα. Το ερώτημα ωστόσο που παραμένει είναι τι στάση θα κρατήσει ο Αντώνης Σαμαράς, αν δηλαδή θα αλλάξει θέση και θα συναινέσει τόσο στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, όσο και στην πιθανή πρόταση για κυβέρνηση με κοινά αποδεκτά πρόσωπα. Ακούγεται μάλιστα πως ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προτείνει και αυτός από την πλευρά του ονόματα.

Τον Γ. Παπανδρέου συνόδευαν στο προεδρικό Μέγαρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και οι υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, οι δύο τελευταίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη για περίπου 40 λεπτά και μετέφεραν στους πολιτικούς αρχηγούς το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη για τη χώρα μας, μετά τις συνομίλίες είχαν με τους ομολόγους τους.

Στο προεδρικό Μέγαρο πήγε πρώτη στις 12:24 η Αλέκα Παπαρήγα συνοδευόμενη από τους Μάκη Μαΐλη και Παναγιώτη Μεντρέκα. Ένα λεπτό αργότερα έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας με τους Νίκο Παππά κια Πάνο Σκουρτέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Τσίπρας και η κ.Παπαρήγα είχαν μία σύντομη συνομιλία. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευση Αντώνης Σαμαράς πήγε στο προεδρικό Μέγαρο στις 12:27 συνοδευόμενος από τους Γιάννη Μιχελάκη, Χρύσανθο Λάζαρίδη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Λίγο αργότερα έφτασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με τους Άδωνη Γεωργιάδη και Γιώργο Γεωργίου. Με λίγη ώρα καθυστέρηση έφτασε ο πρωθυπουργός με τους Γιώργο Πεταλωτή, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Δρούτσα και το στενό του συνεργάτη Νίκο Ζιώγα. Τελευταίος κατέφτασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Όταν ο πρωθυπουργός μπήκε στην αίθουσα είδε την κυρία Παπαρήγα, η οποία καθόταν δίπλα του να έχει ένα iPad και της έκανε ένα σχόλιο, προφανώς για το γκάτζετ, ενώ αμέσως μετά έβγαλε το δικό του iPad και φωτογράφισε τους φωτογράφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ