Και τρίτος Ισπανός αυτοκτόνησε γιατί του έκαναν έξωση - iefimerida.gr

Και τρίτος Ισπανός αυτοκτόνησε γιατί του έκαναν έξωση

Και τρίτος Ισπανός αυτοκτόνησε γιατί του έκαναν έξωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς τέλος το δράμα στην Ισπανία αφού ακόμα ένας άνθρωπος έβαλε τέλος στη ζωή του μόλις έμαθε πως θα του κάνουν έξωση. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Κόρδοβα και πρόκειται για το τρίτο άτομο που αυτοκτονεί στην Ισπανία επειδή το έδιωξαν λόγω χρεών από το σπίτι που έμενε.

«Σήμερα το πρωί γύρω στις 11:00 (τοπική ώρα), ένας άνθρωπος πήδηξε από το παράθυρο του σπιτιού του στον δημόσιο δρόμο. Πρόκειται για έναν 50χρονο, στον οποίο δυστυχώς θα γινόταν έξωση. Ο αυτόχειρας πέθανε όταν έφτασε το ασθενοφόρο.» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το πιο τραγικό είναι πως σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η έξωση αυτού του άνδρα ζητήθηκε από την ίδια του την οικογένεια, στην οποία ανήκει το σπίτι το οποίο νοίκιαζε. Ωστόσο μέλη του συλλόγου που αγωνίζεται κατά των εξώσεων μετέβησαν εκεί σήμερα το πρωί για να εμποδίσουν την έξωση του άνδρα από τους δικαστικούς κλητήρες.

Το δράμα αυτό σημειώνεται την επομένη της έγκρισης έκτακτων μέτρων για τον τομέα αυτόν από την ισπανική κυβέρνηση. Οι ισπανικές αρχές, οι οποίες δέχονται μεγάλες κοινωνικές πιέσεις, ανακοίνωσαν χθες το πάγωμα για δύο χρόνια των εξώσεων για τους πιο ευάλωτους υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες ακινήτων. Το έκτακτο αυτό μέτρο ελήφθη λόγω της μεγάλης αύξησης των περιστάσεων αυτού του είδους που οφείλονται στην οικονομική κρίση.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυτοκτονήσει δύο άνθρωποι που απειλούνταν με έξωση. Στις 25 Οκτωβρίου ο Χοσέ Λουίς Ντομίνγκο βρέθηκε κρεμασμένος στη νότια Ισπανία την ώρα που θα του έκαναν την έξωση. Στις 9 Νοεμβρίου η Αμάια Εγάνια πήδηξε από το παράθυρο του διαμερίσματός της στη Χώρα των Βάσκων, λίγο μετά την άφιξη των δικαστικών κλητήρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ