Κινδυνεύουν να χαθούν 40 εκατ. ευρώ από την υπόθεση κατάχρησης στο δήμο Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Κινδυνεύουν να χαθούν 40 εκατ. ευρώ από την υπόθεση κατάχρησης στο δήμο Θεσσαλονίκης

Καμπανάκι από τον οικονομικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης – Κινδυνεύουν να χαθούν 40
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών για τον κίνδυνο παραγραφής χρεών που αφορούν τον κεντρικό δήμο και συνδέονται με την υπεξαίρεση απέστειλε ο οικονομικός εισαγγελέας.

Πρόκειται για οφειλές που σύμφωνα με τους έως τώρα υπολογισμούς των αρμόδιων φορολογικών αρχών ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ για τις οικονομικές χρήσεις 1993-2006 και αφορούν την μη απόδοση των Φόρων Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) και Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) μαζί με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Όπως σημειώνει ο οικονομικός εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας τα χρήματα αυτά πρέπει να εισπραχθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012, λόγω παρέλευσης της 5ετίας, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο έλεγχος από την αρμόδια εφορία.

Ο κ. Τσόγκας επισημαίνει την ανάγκη να ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει επιμήκυνση στην παραγραφή αυτών των χρήσεων, «ώστε με την παράταση (...) να μην στερηθεί το Δημόσιο από την είσπραξη ποσών που τυχόν πρέπει να καταλογιστούν σε βάρος των υπαιτίων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ