Γερμανός πρόξενος: Δέχθηκα μια περίεργη πρόσκληση για καφέ - iefimerida.gr

Γερμανός πρόξενος: Δέχθηκα μια περίεργη πρόσκληση για καφέ

Γερμανός Πρόξενος: Δέχθηκα μια περίεργη πρόσκληση για καφέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια δόση χιούμορ και ειρωνείας αποφάσισε να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στη ΔΕΘ το πρωί της Πέμπτης, ο Βόλφγκανγκ Χέλσερ-Ομπεμάιερ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κλείσει το θέμα, χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις.

Ο Γερμανός πρόξενος εμφανίστηκε στη δεξίωση, που πραγματοποιήθηκε για λόγους ασφαλείας στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, με ένα νέο ζευγάρι γυαλιά θέλοντας να διακωμωδήσει το γεγονός ότι αυτά που είχε το πρωί τα έχασε μέσα στον πανικό.

Ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να πουν στον κόσμο ότι «ούτε μου επιτέθηκαν, ούτε βιαιοπράγησαν εναντίον μου οι διαδηλωτές».

«Δέχθηκα μόνο ένα φλιτζάνι καφέ και ήταν μια περίεργη πρόσκληση να πιούμε από κοντά έναν καφέ», είπε, αστειευόμενος, προσθέτοντας ότι τέτοια γεγονότα δεν μπορούν να θολώσουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Στον ίδιο χαλαρό τόνο ήταν και η τοποθέτηση του Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολντ, ο οποίος στην τοποθέτησή του σχολίασε «Η μέρα ξεκίνησε με έναν καφέ και ολοκληρώνεται με κρασί και μπύρα».

Τόνισε, ακόμη, ότι παρά τα γεγονότα η μέρα ήταν πολύ καλή για τις σχέσεις Γερμανίας - Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι ήταν «εξαιρετικά δυσάρεστα τα σημερινά γεγονότα και εξαιρετικά δυσάρεστη η σύμπτωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων στην ελληνική Βουλή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ