Ο δήμαρχος Αθηναίων αρνήθηκε να δεσμευθεί ως προς τη μη έκδοση διαπιστωτικής πράξης για διαθεσιμότητα και μετακίνηση υπαλλήλων του δήμου, αλλά θα παρέχει νομική στήριξη στους υπαλλήλους του δήμου.
Το ψήφισμα του Γιώργου Καμίνη υπερψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας (23 ψήφους), εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, η ισχύς του ψηφίσματος τέθηκε υπό αμφισβήτηση, καθώς πολλοί υποστήριζαν ότι για να εγκριθεί ψήφισμα σε θέμα που συζητείται εκτός ημερησίας διάταξης, απαιτούνται 25 ψήφοι.
Σύμφωνα με το ψήφισμα του κ. Καμίνη η επιδιωκόμενη άμεση απομάκρυνση περίπου 100 υπαλλήλων χαρακτηρίζεται «αναξιοκρατική και άδικη πρακτική μείωσης του προσωπικού» και «αφορά επί του παρόντος υπαλλήλους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, αλλά και μονίμους υπαλλήλους που βαίνουν προς απόλυση μέσω της κατάργησης των οργανικών θέσεων, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ειδικότητες, οι κλάδοι και το ποιος και πώς θα αποφασίσει για την κατάργησή τους».
Κατά το ψήφισμα, η διαδικασία «παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος, τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, τις Διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, καθώς και πλειάδα αρχών του Δικαίου» και «δεν προβλέπει μεταβατικές διατάξεις για τους υπαλλήλους που πλήττονται από τη δικαιική αυτή μεταβολή (π.χ. ασφαλιστικές εισφορές, συνταξιοδοτικά δικαιώματα)».
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων «ο δήμος θα δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή του και θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων δικαστικά και πολιτικά».
Ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Σοφιανός από την πλευρά του είχε ζητήσει να συμπεριληφθεί στη διάταξη πως ο δήμος Αθηναίων δεν θα επιτρέψει να σταλεί ούτε ένα όνομα εργαζομένου και δεν θα εκδοθεί ούτε μια διαπιστωτική πράξη για διαθεσιμότητα – απόλυση, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον κ. Καμίνη.