«Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας, είναι ήδη χρεοκοπημένη» - iefimerida.gr

«Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας, είναι ήδη χρεοκοπημένη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Otmar Issing πρώην επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν έχει απλώς πρόβλημα ρευστότητας, η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Αν και δεν είναι πρακτικά ανέφικτο, είναι μάλλον απίθανο να αποπληρώσει τα χρέη της». Την ίδια ώρα ο Peter Bofinger, οικονομικός σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελάριου, Α.Μέρκελ προτείνει «κούρεμα» 40% και μείωση επιτοκίων. Το υπόλοιπο ελληνικό χρέος πρέπει να μετατραπεί σε ομόλογα ευρωζώνης με πολύ χαμηλότερο όμως επιτόκιο από το σημερινό, που το χαρακτηρίζει «βουνό» και «τιμωρία».

Το δυσθεώρητο ύψος του επιτοκίου, πάντα κατά τον κ.Bofinger, καθιστά ανέφικτη την αποπληρωμή των ελληνικών χρεών, που όπως υπολογίζει το 2013 θα φτάσουν τα 400 δις ευρώ όταν το ταμείο της ευρωζώνης διαθέτει 500 δις ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ