Το ΠΑΣΟΚ θέλει τώρα να «σώσει» τα νοικοκυριά από τα χρέη - iefimerida.gr

Το ΠΑΣΟΚ θέλει τώρα να «σώσει» τα νοικοκυριά από τα χρέη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις επόμενες ημέρες το ΠΑΣΟΚ θα προωθήσει στη Βουλή πρόταση νόμου που έχει σχεδιάσει για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους γενικούς άξονες της νομοθετικής πρωτοβουλίας θα παρουσιάσει σήμερα στους βουλευτές του κόμματος.

Ο βασικός άξονας της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ στηρίζεται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και είναι η γενίκευση της ρύθμισης του 30%. Οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες εκ του νόμου να ρυθμίζουν ως ανώτατο όριο της δόσης εξυπηρέτησης των δανείων το 30% του μισθού (σύνταξης ή εισοδήματος των οφειλετών.

Για το υπόλοιπο ποσό του δανείου θα υπάρχει επιμήκυνση ενώ θα προβλέπεται και ειδική ρύθμιση που θα προστατεύει τον δανειολήπτη από υπερβολικούς τόκους.

Στην πρόταση νόμου το ΠΑΣΟΚ θα συμπεριλάβει και άλλες ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ επιφυλάσσει και καλύτερους όρους για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Παράλληλα καθιερώνεται το ποσό των 2.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που δεν θα μπορεί να κατασχεθεί ώστε οι καταναλωτές να έχουν το ελάχιστο για να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Θα υπάρξουν επίσης και ειδικές ρυθμίσεις για να προστατεύονται επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ