Οι αδίστακτες συμμορίες της Κρήτης - 16 συλλήψεις και 67 εμπλεκόμενοι - iefimerida.gr

Οι αδίστακτες συμμορίες της Κρήτης - 16 συλλήψεις και 67 εμπλεκόμενοι

Οι αδίστακτες συμμορίες της Κρήτης - 16 συλλήψεις και 67 εμπλεκόμενοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για συμμορία της μαφίας έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου αναφορικά με τα 67 άτομα που εμπλέκονται στις δύο εγκληματικές σπείρες που εξαρθρώθηκαν σε δύο νομούς της Κρήτης και τους αποδίδονται κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο Φανούρης Μανιαδάκης, αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε τα αναλυτικά στοιχεία της εκτεταμένης επιχείρησης των αρχών για την αδίστακτη δράση των κακοποιών.

Ο 16 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το απόγευμα της Τετάρτης και ανάμεσά τους εμπλέκονται τρεις αστυνομικοί, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες που περιέχουν 67 άτομα, 52 Ελληνες και 15 αλλοδαποί που είτε συμμετείχαν στις οργανώσεις είτε είχαν παράνομες δοσοληψίες.

Την πρώτη σπείρα αποτελούσαν 15 μέλη και τη δεύτερη 19, δώδεκα από τα οποία αποτελούσαν τα βασικά στελέχη.

Τα υπόλοιπα άτομα, που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες ως κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα, εμπλέκονται κυρίως σε δοσοληψίες με τις εγκληματικές οργανώσεις, σχετικά με αγορά και διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, φυσιγγιών και ζώων.

Από τους τρεις αστυνομικούς οι δύο κατηγορούνται ως απλοί συνεργοί με τη δράση τους να σχετίζεται στην παροχή πληροφοριών για διενεργούμενες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Στην κατοχή του αξιωματικού βρέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και 289 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ, στην κατοχή του αρχιφύλακα, ο οποίος κατηγορείται και για χρήση ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν 525 βεγγαλικά και 118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο ανθυπαστυνόμος εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρας αγοραπωλησίας πολεμικού όπλου Καλάσνικοφ και παράνομη κατοχή 147 φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ, και οι τρεις κατηγορούνται επιπλέον για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δύο οργανώσεις εμπλέκονται σε πλήθος υποθέσεων ζωοκλοπών, καλλιέργειας φυτειών χασίς και διακίνησης και εμπορίας όπλων και φυσιγγίων.
Από τις αστυνομικές έρευνες, που έγιναν στους τρεις νομούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία οχήματα, 688 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 525 βεγγαλικά- πυροτεχνήματα, χρηματικό ποσό 19.200 ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι κρότου, δύο ζυγαριές ακριβείας, θήκες όπλου, ένα μαχαίρι και ένα τσιγαριλίκι.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των εμπλεκομένων ατόμων αφορούν τις, κατά περίπτωση κακουργηματικού χαρακτήρα, κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών, της διακίνησης όπλων, ζωοκλοπών και της παράβασης καθήκοντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη χασίς όπλα συλλήψεις Λασίθι μαφία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ