Ροζ σκάνδαλα με βίντεο κλονίζουν την τουρκική ακροδεξιά - iefimerida.gr

Ροζ σκάνδαλα με βίντεο κλονίζουν την τουρκική ακροδεξιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Όταν πρόκειται για σεξουαλικά σκάνδαλα η Τουρκία είναι πάντα πρώτη!» Με αυτή τη φράση ξεκινά το άρθρο του Economist που δημοσιεύτηκε σήμερα και αναφέρεται στις παραιτήσεις 10 κορυφαίων μελών του Aκροδεξιού Eθνικού Kόμματος της Τουρκίας εξαιτίας τις εμπλοκής τους σε ροζ σκάνδαλο.

Τις τελευταίες εβδομάδες είδαν το φως της δημοσιότητας στην Τουρκία μια σειρά από «πικάντικα» βίντεο που τραβήχτηκαν με κρυφές κάμερες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε οίκους ανοχής και έδειχναν τα 10 μέλη της ακροδεξιάς να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις, ενώ εικάζεται ότι ένας εξ αυτών έκανε σεξ με μια ανήλικη και συγκεκριμένα με μια 16χρονη.

Οι κομιστές των βίντεο μάλιστα δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν να δίνουν αυτά τα βίντεο στη δημοσιότητα μέχρι να παραιτηθεί ο αρχηγός του Ακροδεξιού Εθνικού Κόμματος ο Devlet Bahceli.

Πολλοί φοβούνται ότι το ροζ σκάνδαλο θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στις ερχόμενες εθνικές εκλογές της Τουρκίας που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 12 Ιουνίου, ενώ αρκετοί εικάζουν πως πίσω από τα επίμαχα βίντεο και την έκθεσή τους στη δημοσιότητα κρύβεται το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν (AK). To AK θέλει να μειωθεί το ποσοστό εδρών του 10% που έχει το κόμμα του Bahceli προκειμένου το δικό τους κόμμα να αποκτήσει περισσότερες έδρες και ο Ερντογάν να μπορέσει να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας που θα εξυπηρετούν τις προεδρικές του φιλοδοξίες.

Ωστόσο κάποιοι δεν πιστεύουν αυτούς τους ισχυρισμούς και επιμένουν πως η διαρροή των βίντεο είναι εσωτερική δουλειά και έγινε από μέλη του ακροδεξιού κόμματος που θέλουν την απομάκρυνση του Bahceli καθώς πιστεύουν ότι αυτός ευθύνεται για την σταδιακή μείωση των ποσοστών του κόμματος τους τελευταίους μήνες.

Πάντως ο ίδιος ο Bahceli αφήνει να εννοηθεί ότι πίσω από τα βίντεο κρύβεται ο ηγέτης της μεγαλύτερης ισλαμικής αδελφότητας της Τουρκίας ο Fethullah Gulen .

To άρθρο του Economist κλείνει με μια σύντομη αναφορά και σε άλλα ροζ σκάνδαλα Τούρκων πολιτικών όπως αυτό που έγινε πέρσι με τον Deniz Baykal και την ερωμένη του και καταλήγει σε μια φράση δανεισμένη από άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου Oray Egin που έχει δει τα επίμαχα βίντεο και ο οποίος γράφει «Πάντως οι Τούρκοι είναι άχρηστοι στο κρεβάτι!»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ