Μετά τους ψιθύρους, η ΕΕ δίνει τα χρήματα του Νομπελ Ειρήνης στα θύματα του πολέμου - iefimerida.gr

Μετά τους ψιθύρους, η ΕΕ δίνει τα χρήματα του Νομπελ Ειρήνης στα θύματα του πολέμου

Μετά τους ψιθύρους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποικίλα σχόλια και επικρίσεις είχε δημιουργήσει η απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την «προώθηση της συμφιλίωσης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ήπειρο» με αποτέλεσμα οι ηγέτες της να ανακοινώσουν ότι θα προσφέρουν τη χρηματική αμοιβή για την ανακούφιση των πραγματικών θυμάτων του πολέμου.

Οι τρεις ισχυροί άνδρες της ΕΕ, Μπαρόζο, Βαν Ρομπάι και Σούλτς συμφώνησαν τα χρήματα αυτά να διατεθούν για τη χρηματοδότηση του ταμείου «EU Nobel Prize Children's Projects».

«Το Νόμπελ Ειρήνης είναι συνώνυμο με τη συμφιλίωση σε όλον τον κόσμο. Τα χρήματα του βραβείου θα πρέπει να δοθούν στη μεγαλύτερη ελπίδα για το μέλλον, και ταυτόχρονα τα μεγαλύτερα θύματα των συγκρούσεων του παρελθόντος και του παρόντος: Τα παιδιά», αναφέρει σε κείμενό του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοινώνοντας ότι το χρηματικό ποσό των 927.000 ευρώ που συνοδεύει το βραβείο θα κατατεθεί για προγράμματα που αποσκοπούν στην παροχή βοήθειας σε παιδιά-θύματα του πολέμου.

Η τελετή για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί στο Οσλο στις 12 Οκτωβρίου, ενώ το βραβείο αποτελείται από ένα δίπλωμα, ένα χρυσό μετάλλιο και μια επιταγή για 8 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (περίπου 927.000 ευρώ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ