«Νόμπελ Λιτότητας» απένειμαν τα συνδικάτα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή - iefimerida.gr

«Νόμπελ Λιτότητας» απένειμαν τα συνδικάτα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Νόμπελ Λιτότητας» απένειμαν τα συνδικάτα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ιδιαίτερη βράβευση περιελάμβανε η σημερινή πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των συνδικάτων ενάντια στην πολιτική περιστολής των δημοσιονομικών δαπανών.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων από όλη την Ευρώπη πραγματοποίησαν συγκέντρωση συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω και απένειμαν το βραβείο Νόμπελ Λιτότητας στον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Άντορ για την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Πρέπει να αλλάξουμε πολιτική, η λιτότητα δεν δουλεύει. Χρειάζεται μια πολιτική για την βιώσιμη ανάπτυξη και για την απασχόληση. Είμαστε αλληλέγγυοι με τις χώρες του νότου που πλήττονται τόσο πολύ» δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Μπερναντέτ Σεγκόλ.

«Είναι πάρα πολύ εύκολο να επιτεθούμε στους μισθούς και στην κοινωνική προστασία. Πρέπει να αναλάβουμε ρίσκα για να υπάρξουν βιώσιμες επενδύσεις. Βρήκαμε λεφτά για τις τράπεζες, γιατί όχι και για την απασχόληση;», πρόσθεσε η Σεγκόλ.

Επεισόδια στην Ισπανία

Βίαιη επέμβαση πραγματοποίησε η αστυνομία της Μαδρίτης προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μία ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να διασπάσει το τείχος των ειδικών μονάδων της αστυνομίας, που παρεμπόδιζαν την πρόσβαση στην πλατεία Θιβέλες, στο κέντρο της Μαδρίτης. Στη συνέχεια, στο σημείο βρέθηκαν και άλλοι διαδηλωτές και οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για να απομακρύνουν το πλήθος, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν με γκλομπ στις παρακείμενες οδούς.

Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού στην Ιταλία

Το σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού προκάλεσαν οι συγκρούσεις μεταξύ των μελών του Cgil με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Τορίνο, όταν προσπάθησαν να καταλάβουν τον ουρανοξύστη που σύντομα θα στεγαστούν τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας San Paolo Intesa.

Ηρεμία στην Πορτογαλία

Ήρεμη ήταν η εξέλιξη της διαδήλωσης στην Πορτογαλία, με το συγκεντρωμένο πλήθος να φωνάζει συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού Πάσος Κοέλιο. «Η σημερινή απεργία κατέγραψε μία μεγαλύτερη από ποτέ συμμετοχή στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Ολιβέιρα, στέλεχος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών και Επικοινωνιών. «Η συμμετοχή είναι 100% στο μετρό της Λισσαβόνας και η παράλυση είναι σχεδόν πλήρης στις οδικές, σιδηροδρομικές και παραποτάμιες μεταφορές», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ