Στην αγορά 700 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ως το τέλος του 2012 - iefimerida.gr

Στην αγορά 700 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ως το τέλος του 2012

Πάνω από 700 εκατ. θα πέσουν στην αγορά μέχρι το τέλος του 2012 από την ΕΤΕπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 700 εκατ. ευρώ που θα διοχετευθούν σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι η ενέργεια, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα καταφθάσουν στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Η απόφαση ατύη λήφθηκε κτά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του αντιπροέδρου της ΕΤΕπ Ντάριο Σκαναπιέκο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για την εκταμίευση μέρους της χρηματοδότησης, που έχει συμφωνήσει η ΕΤΕπ με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Όπως, επίσης, επισημαίνεται από το υπουργείο, η εκταμίευση αυτή, που θα καλύπτεται από την εγγύηση του Δημοσίου, ολοκληρώνει μια διαδικασία που άρχισε τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και λύθηκαν τα προβλήματα που εμπόδιζαν την εκταμίευση συμφωνηθέντων χρηματοδοτήσεων και συνεχίστηκε τον Σεπτέμβριο με την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του προέδρου της ΕΤΕπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ