Πακιστάν: Επίσκεψη Χ.Κλίντον εν μέσω επιθέσεων των Ταλιμπάν - iefimerida.gr

Πακιστάν: Επίσκεψη Χ.Κλίντον εν μέσω επιθέσεων των Ταλιμπάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον έφθασε σήμερα στο Ισλαμαμπάντ πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική επίσκεψη τη στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Πακιστάν βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους μετά την αμερικανική έφοδο σε κατοικία στο Αμποταμπάντ κατά την οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

Η Χίλαρι Κλίντον θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Ασφάκ Καγιάνι και τον 'Αχμαντ Πάσα, τον αρχηγό των υπηρεσιών πληροφοριών (ISI).

Η αμερικανίδα υπουργός συνοδεύεται από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχο Μάικ Μάλεν.

Η αμερικανική πλευρά θα ζητήσει από το Πακιστάν περισσότερη συνεργασία στην καταπολέμηση της Αλ-Κάιντα και των εξτρεμιστών Ταλιμπάν αλλά και βοήθεια για την υιοθέτηση μιας πολιτικής λύσης στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Πολλοί αμερικανοί γερουσιαστές εκφράζοντας σκεπτικισμό γιατί πακιστανοί αξιωματούχοι δεν γνώριζαν για την παρουσία του μπιν Λάντεν στο βόρειο Πακιστάν ζητούν τη διακοπή της αμερικανικής βοήθειας στη χώρα αυτή, το ρόλο της οποίας ο Λευκός Οίκος θεωρεί ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο γειτονικό Αφγανιστάν.

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε χθες στην πόλη Χανγκού, στα βορειοδυτικά της χώρας, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο δράστης "ήθελε να πλήξει το αστυνομικό τμήμα αλλά πυροδότησε τη βόμβα σε μια μπαριέρα που βρισκόταν εκεί κοντά". Ο υποδιευθυντής της αστυνομίας της πόλης, Μασούντ Χαν Αφρίντι, είπε ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 25 και οι τραυματίες σε 45.

"Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι αστυνομικοί και ο αριθμός των θυμάτων πιθανότατα θα αυξηθεί επειδή στην περιοχή υπάρχουν γραφεία και κατοικίες αξιωματικών της αστυνομίας", εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Φαζάλ Ναΐμ.

Αυτή ήταν η πέμπτη επίθεση που οργάνωσαν οι Ταλιμπάν για να εκδικηθούν το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ