Ισχυρές εκρήξεις στη Λιβύη, αυτομόλησε ο πρέσβης στην ΕΕ - iefimerida.gr

Ισχυρές εκρήξεις στη Λιβύη, αυτομόλησε ο πρέσβης στην ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, αργά το βράδυ της Πέμπτης κοντά στην περιοχή που βρίσκεται η κατοικία του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με όσα ανέφεραν δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερ και του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Ρόιτερ Τζον Λόγκαν, πέντε δυνατές εκρήξεις αντήχησαν μέσα στο σκοτάδι της νύχτας σε χρονικό διάστημα 10 λεπτών και στη συνέχεια πυκνή στήλη καπνού υψώθηκε προς τον ουρανό από ένα συγκρότημα το οποίο αποτελούσε μια από τις κατοικίες του Μουαμάρ Καντάφι.

Πληροφορίες από τους απεσταλμένους του Γαλλικού Πρακτορείου, αναφέρουν ότι η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Μπάμπ Αλ-Αζίζιγια λίγομετά τις 11.20' το βράδυ και αφού προηγουμένως είχε ακουστεί ξανά η τραχιά βοή των συμμαχικών αεροσκαφών που πετούσαν πάνω από την Τρίπολη.

Μέσα στα επόμενα λεπτά ακολούθησαν άλλες τέσσερεις εκρήξεις.

Ο πρεσβευτής της Λιβύης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις χώρες του Benelux, Χαντέιμπα Αλχάντι, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ότι αυτομόλησε μαζί με όλους τους συναδέλφους του προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την καταπίεση του λαού από τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι.

"Μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες αιματοχυσίας του λαού μας, οι συνάδελφοί μου και εγώ ο ίδιος, είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε την απόφασή μας να μην εκπροσωπούμε πια το καθεστώς της Τρίπολης", ανέφερε σε ανακοίνωσή του που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πρεσβευτής σημείωσε ότι μαζί με τους συναδέλφους του θέλει να είναι "στην υπηρεσία του λιβυκού λαού στη μάχη του για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τους θεσμούς, καθώς και στην διασφάλιση της χώρας".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΤΟ Λιβύη Καντάφι βομβαρδισμοί ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ