Αναγνώριση και από τις ΗΠΑ για τον Συριακό Εθνικό Συνασπισμό ως νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού - iefimerida.gr

Αναγνώριση και από τις ΗΠΑ για τον Συριακό Εθνικό Συνασπισμό ως νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού

Αναγνώριση και από τις ΗΠΑ για τον Συριακό Εθνικό Συνασπισμό ως νόμιμο εκπρόσωπο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με διαφορά μόλις μερικών λεπτών οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολούθησαν το παράδειγμα της Γαλλίας και ανακοίνωσαν επίσημα ότι αποδέχονται το συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης ως μια μελλοντική κυβέρνηση για την πολύπαθη χώρα.

Την ώρα που μαίνονται λυσσαλέες μάχες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η κυβέρνηση Ασαντ φαίνεται να απομονώνεται όλο και περισσότερο από τη διεθνή διπλωματία, καθώς, μετά τον πρόεδρο Ολάντ και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαρκ Τόνερ αναγνώρισε τον ΣΕΣ ως νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού.

«Πιστεύουμε ότι είναι ένας νόμιμος εκπρόσωπος του συριακού λαού, μια αντανάκλαση του συριακού λαού (...) Θέλουμε επίσης (αυτός ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης) να δείξει την ικανότητά του να εκπροσωπήσει τους Σύρους εντός της Συρίας», ήταν τα λόγια του Μάρκ Τόνερ και, πλέον, αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ