Χειροπέδες σε τρεις Αστυνομικούς-μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών - iefimerida.gr

Χειροπέδες σε τρεις Αστυνομικούς-μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και όπλων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε Λασίθι, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχει επεκτείνει τις έρευνές της η Αστυνομία για την εξάρθρωση μεγάλης σπείρας λαθρεμπορίου όπλων και ναρκωτικών, ενώ στους συλληφθέντες συγκαταλέγονται και τρεις αστυνομικοί.

Από το πρωί της Τρίτης και έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση οι αστυνομικές αρχές του νησιού έχουν προχωρήσει σε αθρόες προσαγωγές και στους τρεις νομούς, ενώ αναζητούνται ακόμη αρκετοί συνεργοί τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συλλήψεις είναι 15 και ανάμεσά τους υπάρχουν και τρεις αστυνομικοί, ο ένας υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας στο Λασίθι.

Η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ενώ έχουν εντοπιστεί και τέσσερις συνεργοί που βρίσκονται ήδη εντός των φυλακών.

Πρόκειται για άτομα γνωστά στις Αρχές, αλλά και υπεράνω υποψίας καλλιεργούσαν και εμπορεύονταν χασίς ενώ φέρονται να εμπλέκονται και σε διακίνηση όπλων και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η ΕΥΠ για τον εντοπισμό και την καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ των υπόπτων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συμπεριλαμβάνονται και 500 περίπου σελίδες από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των εμπλεκόμενων.

Η Εισαγγελία Εφετών , ακόμη, έδωσε εντολή να διερευνηθεί και η εμπλοκή επιστημόνων και κρατικών λειτουργών στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με κρητικά μέσα ενημέρωσης διεξάγεται και παράλληλη ανεξάρτητη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν προκύπτει συμμετοχή και για νοσοκομειακούς, καθηγητές και μεγαλοδικηγόρους.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ανέφεραν σε δηλώσεις τους ότι δεν έχουν επικοινωνήσει με τους πελάτες τους και δεν γνωρίζουν τη δικογραφία, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα ευρήματα και ότι οι συλλήψεις έγιναν μόνο από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ