Στουρνάρας: «Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες» - iefimerida.gr

Στουρνάρας: «Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες»

Στουρνάρας: «Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για να παρουσιάσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα μέτρα που αποφάσισε η Βουλή.

«Δεν υπάρχει χώρα που εν καιρώ ειρήνης να έχει πάρει τέτοια μέτρα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας μαζί με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνοντας τη μεγάλη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά στην επόμενη δόση, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας και θα απομακρύνει τη δραχμοφοβία. «Η Ελλάδα πλήττεται και υποφέρει λόγω του αποκλεισμού της χώρας από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές», υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου υποστήριξε ότι πιέζοντας για τα «προαπαιτούμενα» χρησιμοποιώντας τη δόση «πρέπει να προσέξουν διότι ο κίνδυνος ατυχήματος τώρα είναι παρά πολύ υψηλός».

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της προσαρμογής. Επεσήμανε δε, ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν θα υπάρχει πλεόνασμα στον κοινωνικό προϋπολογισμό άνω των 2 δισ. ευρώ και πως μπορούμε πλέον να μιλάμε για ένα «βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ