Νέα προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον για τελείως λανθασμένη στρατηγική που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο, ενώ επανέλαβε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ.
«Εφαρμόζω ό, τι και να μου ζητά η τρόικα των πιστωτών και μετά αρκούμαι με ό, τι σκέφτεται να μου δώσει» είνα η τακτική Σαμαρά, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει αυτά που ψήφισε στη Βουλή εξαιτίας την γενικευμένης αντίδρασης του πληθυσμού.
Εκφράζει, επίσης, σοβαρές αμφιβολίες για το αν υπάρχει ένα βιώσιμο σχέδιο για την επίλυση της ελληνικής κρίσης επικαλούμενος τις δηλώσεις του ίδιου του Ολι Ρεν ο οποίος έχει εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. Υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα φθάσει σε οριστική συμφωνία με την Τρόικα.
«Η ψηφοφορία για το πακέτο λιτότητας, την περασμένη Τετάρτη, κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός κατόρθωσε να συγκεντρώσει μόλις 153 βουλευτές, δείχνει σαφώς πως αυτή η κυβέρνηση κρέμεται ήδη από μια λεπτή κλωστή και δεν θα αντέξει πολύ, διότι θέλει να εφαρμόσει το πακέτο που ψήφισε τώρα και αυτό θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία», υπογραμμίζει εκ νέου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ειδικότερα, για τις αποκρατικοποιήσεις , επισημαίνει ότι ο αρχικός στόχος των 50 δισεκατομμυρίων έχει ήδη πέσει στα 10 δισεκατομμύρια και εκτιμά ότι θα ξεπουληθεί η περιουσία του κράτους χωρίς ιδιαίτερο αντίκρισμα στην ελληνική οικονομία.
Παρατηρεί ακόμη, ότι «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα ξοδέψει τα χρήματά του, όταν γνωρίζει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, η οποία τις αποφάσισε, ήδη τελειώνει».
Προσθέτει, ακόμη, ότι ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει γόνιμη, ουσιαστική και ρεαλστική πολιτική, ενώ ακόμη και αν δεν ζητούσε εκλογές, τις απαιτούν τα κοινωνικά δεδομένα, ενώ, επισημαίνει ότι ως πρωθυπουργός θα ακύρωνε τη σημερινή πολιτική λιτότητας με το σκεπτικό ότι αυτή παράγει ύφεση.
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι χρειάζεται για γενναιόδωρη διαγραφή χρέους όπως ακριβώς είχε γίνει για τη Γερμανία το 1953, ενώ απέρριψε τα περί λαϊκισμού του ιδίου και του κόμματός του παραπέμποντας στις δηλώσεις Μερκελ οτι χώρες με χρέος πάνω από 80% θα χάνουν την κυριαρχία τους. Ή όταν ζητά απροκάλυπτα τη δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού, στον οποίο η χώρα μας δεν έχει κανένα δικαίωμα.
«Αυτό προκαλεί οργή. Στις διαδηλώσεις εμείς θεωρούμαστε ακόμα μετριοπαθής δύναμη» τονίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό, τι αφορά την άρνηση του Βερολίνου για μια νέα διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, που ερωτάται σχετικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι, ενώ ο κ. Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στην κ. Μέρκελ είχε διαβεβαιώσει πως η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλα της τα χρέη, μέχρι και το τελευταίο ευρώ, πρόσφατα ο κ. Ακερμαν, ο πρώην διοικητής της Μπούντεσμπανκ, είπε ότι η μόνη λύση για την ελληνική κρίση είναι μια μεγάλη διαγραφή χρέους.
Τέλος, ως προς το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ο κ. Τσίπρας τονίζει πως το κόμμα του ήταν ήδη έτοιμο στις 18 Ιουνίου και αν δεν είχε γίνει κάθε τι δυνατό για να κρατηθεί μακριά από την εξουσία, η Ελλάδα θα είχε γλυτώσει από αυτό το πακέτο λιτότητας και θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι σήμερα.
«Η χώρα έχασε μια ευκαιρία, σύντομα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την κυβέρνηση», καταλήγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.