Η Χρυσή Αυγή «χτύπησε» και στα σχολεία –Διωγμός νηπιαγωγού για ανθελληνική προπαγάνδα - iefimerida.gr

Η Χρυσή Αυγή «χτύπησε» και στα σχολεία –Διωγμός νηπιαγωγού για ανθελληνική προπαγάνδα

Η Χρυσή Αυγή «χτύπησε» και στα σχολεία –Νηπιαγωγός κατηγορείται για ανθελληνική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νηπιαγωγός από το Νυδρί της Λευκάδας κατηγορείται για αντεθνική διδασκαλία και μετακινήθηκε σε άλλο σχολείο μέχρι να ολοκληρωθεί η ένορκη διοικητική εξέταση που έχει διαταχθεί. Το θέμα ανέκυψε όταν γονείς αντέδρασαν στο γεγονός πως κατά τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου η εκπαιδευτικός έβαλε στο ταμπλό της τάξης σημαίες που ζωγράφισαν οι μαθητές της τάξης ανάμεσά τους και η αλβανική.

Η καταγγελία των γονιών έγινε όχι μόνο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία διέταξε ΕΔΕ αλλά και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Μπαρμπαρούση.

Την δίωξη της νηπιαγωγού κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Σταύρος Πετράκης και μιλώντας στο newsit.gr υποστήριξε «με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου το νηπιαγωγείο του Νυδρίου της Λευκάδας όπως και όλα τα ελληνικά δημόσια σχολεία προετοίμασαν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις. Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης η συνάδελφος νηπιαγωγός ανέθεσε στους μαθητές της να δημιουργήσουν ζωγραφιές με τη σημαία της πατρίδας τους. Μαθητές που είναι αλβανικής καταγωγής ζωγράφισαν την αλβανική σημαία και τα ελληνόπουλα ζωγράφισαν την ελληνική σημαία. Όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση οι ζωγραφιές των παιδιών αναρτήθηκαν στο ταμπλό της τάξης.

Αυτό ενόχλησε κάποιους γονείς μαθητών που έστειλαν επιστολή στη Διεύθυνση Πρωτοβαθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας καταγγέλλοντας επί της ουσίας τη νηπιαγωγό για αντεθνική συμπεριφορά γιατί προβάλλει δράσεις που δε τονώνουν το εθνικό φρόνημα των μαθητών. Ταυτόχρονα κάποιοι γονείς έστειλαν επιστολή σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής αναφέροντάς του το περιστατικό. Υπήρξε ανακοίνωση του πολιτικού αυτού κόμματος χωρίς να ξέρει επί της ουσίας τι έχει γίνει».

Πρόσθεσε μάλιστα πως οι ακραίες λογικές δεν έχουν θέση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο το οποίο έχει ως στόχο να αναδεικνύει την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την πολυπολιτισμικότητα. Αρχές που δεν έχουν να κάνουν ούτε με τη ξενοφοβία, ούτε με το ρατσισμό.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

«Είναι θλιβερό εκπαιδευτικοί να αναρτούν ιταλικές και αλβανικές σημαίες σε νηπιαγωγείο, την ημέρα που η Ελλάς εορτάζει το "ΟΧΙ" και τη νίκη ενάντια σε Ιταλούς και Αλβανούς. Τέτοιου είδους ανιστόρητη και ανθελληνική προπαγάνδα σε Ελληνόπουλα πέντε ετών είναι καταδικαστέα από όλους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ