Η Goldman Sachs κάνει λόγο για νέο κούρεμα 80 δισ. στο ελληνικό χρέος - iefimerida.gr

Η Goldman Sachs κάνει λόγο για νέο κούρεμα 80 δισ. στο ελληνικό χρέος

Η Goldman Sachs προβλέπει νέο κούρεμα 80 δισ. στο ελληνικό χρέος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέρα μέρα ξεκαθαρίζουν οι όροι της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανικής πλευράς για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρέους και τη βιωσιμότητά του.

Σήμερα η έκθεση των αναλυτών της Goldman Sachs αναφέρει ότι απαιτείται δραστική μείωση του ελληνικού χρέους, σε ποσό άνω των 80 δισ. ευρώ, ώστε αυτό να περιορισθεί στα επίπεδα του 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

Η έκθεση που φέρει τον τίτλο «Βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους: Επιβεβλημένη Αναδιάρθρωση του Επίσημου Τομέα» από τους οικονομολόγους Θεμιστοκλή Φιωτάκη, Lasse Holboell Nielsen και Antoine Demongeot, σημειώνει ότι χωρίς μία δραστική μείωση του χρέους, είναι απίθανο να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει τον ΔΝΤ.

Σχετικά με τις λύσεις, η Goldman Sachs αναφέρει τη μείωση των επιτοκίων των διμερών δανείων, την επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες και ένα πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.

Επίσης, σημειώνει ότι είναι απαραίτητη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ