Βρήκαν τα 5 δισ. για να πληρωθούν τα ομόλογα στις 16 Νοεμβρίου, αλλά με επιτόκιο 4,2% - iefimerida.gr

Βρήκαν τα 5 δισ. για να πληρωθούν τα ομόλογα στις 16 Νοεμβρίου, αλλά με επιτόκιο 4,2%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακριβά καλείται να πληρώσει η Ελλάδα τη διαμάχη του ΔΝΤ με την Γερμανία που δεν επιτρέπει την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης των 3,5 δισ. ευρώ. Στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Δημοσίου βρέθηκαν τα χρήματα που απαιτούνται για τις πληρωμές της 16ης Νοεμβρίου αλλά με εξαιρετικά υψηλό επιτόκιο.

Ειδικότερα, το Δημόσιο άντλησε από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, συνολικά 4,062 δισ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση εντόκων γραμματίων 5 δισ. ευρώ που λήγουν στις 16 Νοεμβρίου.

Το μεσοσταθμικό επιτόκιο για τα έντοκα 13 εβδομάδων διαμορφώθηκε στο 4,2%, από 4,24% που ήταν κατά την προηγούμενη δημοπρασία και στο 3,95% για τα έντοκα 4 εβδομάδων.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το δημόσιο άντλησε 3,8 δισ. ευρώ μέσω εξάμηνων εντόκων γραμματίων για την κάλυψη λήξεων ύψους 1,6 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι εξασφάλισε επιπλέον 2,2 δισ. ευρώ.

Με τις δύο αυτές δημοπρασίες, Δημόσιο υπερκαλύπτει το ποσό των λήξεων της προσεχούς Παρασκευής. Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε ιδιώτες αποταμιευτές να προμηθευτούν έντοκα 4 και 13 εβδομάδων, με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα τα διακρατήσουν μέχρι τη λήξη τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ