Στήριξη Καραμανλή σε Σαμαρά για το "όχι" στη συναίνεση - iefimerida.gr

Στήριξη Καραμανλή σε Σαμαρά για το "όχι" στη συναίνεση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή του να πει -προκαταβολικά- όχι στη συναίνεση που ζητεί η κυβέρνηση εξέφρασε χθες, μέσω συνεργατών του, ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Μόλις έγινε γνωστή χθες το απόγευμα η ομιλία Σαμαρά στους "γαλάζιους" ευρωβουλευτές, όπου προδιέγραψε την αρνητική στάση που θα έχει στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στενοί συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού άφηναν να διαρρεύσει ότι ο κ. Καραμανλής συμφωνεί απολύτως με τη γραμμή που χαράζει ο διάδοχός του στην ηγεσία της ΝΔ. "Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να πει όχι στη συναίνεση είναι σωστή, όπως σωστή είναι και η απορριπτική στάση του σε ενδεχόμενη πρόταση συγκυβέρνησης", επεσήμαιναν κύκλοι του Κώστα Καραμανλή.

Η εν λόγω διαρροή προκάλεσε ικανοποίηση στο ηγετικό επιτελείο της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού. Παρότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών περνούν την καλύτερή τους φάση (είναι ψυχρά ευγενικές), ο κ. Καραμανλής προέβη σε μία χειρονομία καλής θέλησης. "Γαλάζια" στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό χαρακτήριζαν την πρωτοβουλία του "δείγμα του ότι είναι ακομπλεξάριστος", αλλά και μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά πως δεν χρειάζεται να είναι δύσπιστος για τα -φημολογούμενα- μελλοντικά σχέδιά του. "Ο Καραμανλής δεν θα μπει εμπόδιο στο δρόμο του Σαμαρά, θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την παράταξη", έλεγαν χθες στην iefimerida.gr στενοί συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ