Στο σφυρί πέντε ακίνητα – φιλέτα του Πειραιά - iefimerida.gr

Στο σφυρί πέντε ακίνητα – φιλέτα του Πειραιά

Στο σφυρί πέντε ακίνητα – φιλέτα του Πειραιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άδεια είναι τα ταμεία και στον Δήμο Πειραιά και αναζητούνται επειγόντως χρήματα γι αυτό και ξεκινούν διαδικασίες αξιοποίησης πέντε ακινήτων – φιλέτων.

Πρόκειται για τον γνωστό Πύργο, που παραμένει ένα κτίριο φάντασμα, το κτίριο της Ραλλείου Σχολής, το Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοραή, αλλά και τα ακίνητα στην οδό Ρετσίνα 45-47 και στη Θηβών 50 και Φαλήρου.

Από την αξιοποίηση τους ο Δήμος υπολογίζει πως θα εισπράξει έσοδα από 150 ως και 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος «το λιμάνι δεν πωλείται, αλλά τίθεται προς αξιοποίηση».

Παράλληλα υποστήριξε πως διεκδικεί το 1% από τον κύκλο εργασιών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ως ανταποδοτικό τέλος αναδρομικώς ως τη διαγραφή των χρεών που παρουσιάζει ο δήμος, καθώς και τους χώρους γύρω από το λιμάνι που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του ΟΛΠ με το επιχείρημα ότι η εταιρεία διαχείρισης του λιμανιού πρέπει να περιοριστεί στις λιμενικές δραστηριότητές της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ