Σαμαράς: Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει - iefimerida.gr

Σαμαράς: Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει

Σαμαράς: Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να τονωθεί ο τομέας των επενδύσεων εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η Ελλάδα έχει και όραμα και σχέδιο για την Αναγέννησή της και για το μέλλον των παιδιών της. Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει» σημείωσε ο πρωθυπουργός έπειτα από τη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε έπειτα από επτά ώρες.

«Σήμερα είχαμε μια πολύωρη συνάντηση με τους αρμόδιους για την Ανάπτυξη υπουργούς, με τους οποίους σε πρώτη φάση συζητήσαμε τα θέματα εκείνα τα οποία θα μπορέσουν να προσδώσουν αυτόν τον αναπτυξιακό δυναμισμό στον τόπο. Ο στόχος είναι ένας: να μπούμε στην καινούργια σελίδα, που λέγεται Ανάκαμψη- Ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας πως «είναι ο μόνος τρόπος για να δώσουμε πάλι χαμόγελο και αισιοδοξία στον Έλληνα και για να βρουν θέσεις εργασίας- και αυτό είναι το κυριότερο από όλα- τα νέα παιδιά στην Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε, παράλληλα, ανέντιμο να κλείνουν, σήμερα, επιχειρήσεις εξαιτίας των οφειλών του δημοσίου, προαναγγέλλοντας συμψηφισμό των χρεών Δημοσίου-ιδιωτών.Στη πολύωρη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Δ. Σταμάτης, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης , ΠΕΚΑ Ε. Λιβιεράτος, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης, οι αναπληρωτές και υφυπουργοί από όλα τα υπουργεία.Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν ακόμη θέματα απελευθέρωσης αγορών, αποκρατικοποιήσεων, η προώθηση μεγάλων έργων όπως οι αυτοκινητόδρομοι που κατασκευάζονται με συγχρηματοδότηση, το κτηματολόγιο, η αξιοποίηση λιμένων και αεροδρομίων, η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ