"Οχι εκβιασμούς στη ΝΔ" διαμηνύει ο Σαμαράς - iefimerida.gr

"Οχι εκβιασμούς στη ΝΔ" διαμηνύει ο Σαμαράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε χθες, ενόψει της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια σημείωσε: «Μέσα, βέβαια, σε δύο 24ωρα είχαμε απανωτές εκδηλώσεις πανικού: Τη μία προτάσεις για δημοψήφισμα. Την άλλη αναγγελίες ότι δεν υπάρχουν χρήματα μετά τον Ιούλιο. Την άλλη φήμες για έξοδο από το ευρώ, που διαψεύδονται στη συνέχεια. Κι όλα αυτά με διχαστικές λογικές. Που ανάβουν σπίρτο στον αχυρώνα. Τι νομίζουν κάποιοι; Ότι θα μας δέσουν στο άρμα του δικού τους αδιεξόδου;» προσθέτοντας ότι δεν θα δεχθεί εκβιασμούς.

Σε ό,τι αφορά τη συναίνεση, επανέλαβε πως η ΝΔ συναινεί στο στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όμως δεν μπορεί να στηρίξει τον τρόπο. «Συναινούμε στο σωστό. Δεν στηρίζουμε όμως το αποδεδειγμένα λάθος. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα» επανέλαβε.

Τόνισε για άλλη μια φορά πως ζητά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και υπογράμμισε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της, καταφερόμενος εναντίον όσων «τέτοιες στιγμές επιχειρούν αποσταθεροποιήσεις»: «Κάνουν λάθος όσοι, τέτοιες στιγμές, προσπαθούν να επιβάλουν στον τόπο πράγματα που δεν τα αντέχει. Και που δεν οδηγούν πουθενά. Κάνουν λάθος κι όσοι ενδίδουν σε τέτοιες πιέσεις. Κάνουν λάθος κι όσοι καλλιεργούν το φόβο ή επιβάλλουν εκβιαστικά διλήμματα για να ενδώσει η χώρα σε τέτοιες πιέσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ