Στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Σαμαράς για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας - iefimerida.gr

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Σαμαράς για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Σαμαράς για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με επίκεντρο την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα στελέχη του Υπουργείου να ακυρώσουν όλα τα προγραμματισμένα τους ραντεβού μέχρι τις 8 το βράδυ, δείχνοντας από την αρχή την πορεία της... μαραθώνιας σύσκεψης, που ξεκίνησε στις 13:00.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε σειρά παρεμβάσεων για την άμεση απεμπλοκή κονδυλίων ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ που παρέμεναν αναξιοποίητα στο ΕΤΕΑΝ και τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για την παροχή νέων δανείων ύψους 900 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, τα δάνεια αυτά θα αφορούν κυρίως κεφάλαιο κίνησης με μειωμένο επιτόκιο που θα κυμαίνεται γύρω στο 4%, που υπογράμμισε πως εντός του Νοεμβρίου θα προωθηθεί μια σειρά αντίστοιχων παρεμβάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης.

Πρώτη πρωτοβουλία του Υπουργείου είναι η αναδιάρθρωση των δανείων που έχουν χορηγηθεί με εγγύηση ΕΤΕΑΝ καθώς επεκτείνεται η αποπληρωμής τους μέχρι το Μάιο του 2014, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθεί ένα νέο πρόγραμμα για χορήγηση κεφαλαίων κίνησης στις επιχειρήσεις , για να ακολουθήσουν οι προσπάθειες για αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ