Ο ΣΥΡΙΖΑ διστάζει: Θέλουμε αυτοδυναμία ή συμμαχική κυβέρνηση; - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ διστάζει: Θέλουμε αυτοδυναμία ή συμμαχική κυβέρνηση;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στρατηγική του σχεδιάζει να αναπροσαρμόσει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς ο παλαιός στόχος για «κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» δεν περπατάει.

Στην Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται πλέον ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με το ΚΚΕ που σκληραίνει την αντι-ευρωπαϊκή στάση του αλλά ούτε και με τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου με τους οποίους τους χωρίζουν μεγάλες διαφορές. Ετσι, από την διακηρυγμένη ως σήμερα στρατηγική για «κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Αλέξης Τσίπρας βάζει τώρα πλώρα για μια νέα στρατηγική αυτοδυναμίας.

Την νέα στρατηγική υπερασπίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος δεν έκρυψε ότι ελπίζει σε αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ αφού «με το κόμμα του Πάνου Καμμένου μας χωρίζουν πολλές διαφορές» όπως είπε και πρόσθεσε ότι από την κατάρρευση των κομμάτων του Μνημονίου μπορεί να προκύψουν νέα σχήματα.

Νέα κόμματα, νέες συμμαχίες

Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις πολιτικές διεργασίες που γίνονται στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ και εκτιμούν ότι θα δημιουργηθούν νέα σχήματα στο πολιτικό σκηνικό. Συνεργάτες του κ. Τσίπρα μελετούν και τις περιπτώσεις μεμονωμένων βουλευτών ή στελεχών των άλλων κομμάτων που θα μπορούσαν να διευρύνουν τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηδη ο (πρώην ΠΑΣΟΚ και πρώην ΔΗΜΑΡ) ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης έστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα και συναντήθηκε μαζί του την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και σχεδιάζει να περάσει μια περίοδο προσαρμογής προτού ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανακοινώθηκε ήδη από τον κ. Μιχελογιαννάκη ότι θα συνυπογράφει ερωτήσεις με τους βουλευτές του κόμματος ώσπου να προσαρμοστεί στο νέο σχήμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ