Βενιζέλος: Δεν είναι στη μόδα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Δεν είναι στη μόδα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Χρυσή Αυγή

Βενιζέλος: Δεν είναι στη μόδα ο ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης κύρωσης του Προϋπολογισμού στη Βουλή, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία του να κυβερνήσει τη χώρα και πως είναι πλέον εκτός μόδας, υποστηρίζοντας πως τη θέση του έχει πάρει η Χρυσή Αυγή.

Χαρακτήρισε εξαιρετικής σημασίας την πολιτική σταθερότητα και σημείωσε πως θα διαψευστούν όσοι ποντάρουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας, ενώ για τις προσωπικές του θέσεις σημείωσε πως είναι απόλυτα απελευθερωμένος από οποιαδήποτε σκοπιμότητα, υπογραμμίζοντας πως στήριξε και στηρίζει την κυβέρνηση καταβάλλοντας τεράστιο κόστος σαν παράταξη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε από το βήμα της Βουλής τις προϋποθέσεις εθνικής ανάκαμψης, σε εσωτερικό και εξωτερικό. Οι εξωτερικές προϋποθέσεις σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο είναι η άμεση, καθαρή πολιτική απόφαση – λύση από τους εταίρους, η άμεση εκταμίευση όλων των δόσεων (31 + 5 + 8,2 δισ. ευρώ), η διασφάλιση της βιωσιμότητα του χρέους, η ουσιαστική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, ανανεωμένο επικοινωνιακό μέτωπο και αναπτυξιακό και κοινωνικό πακέτο.

Όσον αφορά στις εσωτερικές προϋποθέσεις σημείωσε πως πρέπει να επιτευχθεί η κανονική εκτέλεση του Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου, η ανακεφαλαίωση τραπεζών για προστασία καταθέσεων που θα δώσουν χορηγήσεις, χρηματοδοτήσεις και ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές. Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει ανάγκη για μεταρρυθμιστική πανστρατιά και διαβεβαίωσε πως υπάρχει πίστη και αισιοδοξία πως μπορεί να επιτευχθεί η αναστροφή του κλίματος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ευπρόσδεκτους τους βουλευτές που καταψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα την Τετάρτη αλλά τάσσονται υπέρ του Προϋπολογισμού, ανοίγοντας τα σενάρια για επιστροφή των διαγραφέντων στελεχών.

«Ο στόχος μας είναι δεδομένος: Να γίνει η Ελλάδα κανονική χώρα, κανονικό κράτος, κανονική οικονομία, κανονική κοινωνία. Να ξαναγράψουμε τους όρους λειτουργίας του κράτους, της οικονομίας, της κοινωνίας. Να ξαναδούμε τη σχέση με την Ευρώπη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως η Ελλάδα της κρίσης είναι μία Ελλάδα που έχασε ιστορικό χρόνο, αλλά διατηρεί πάντοτε την ταυτότητά της.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε άμεσες και γρήγορες οι αποφάσεις των εταίρων μας προκειμένου να αλλάξει το κλίμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, καθώς η οποιαδήποτε καθυστέρηση θέτει σε κίνδυνο όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ