«Λουκέτο» στα φαρμακεία στις 26 και 27 Νοεμβρίου - iefimerida.gr

«Λουκέτο» στα φαρμακεία στις 26 και 27 Νοεμβρίου

«Λουκέτο» στα φαρμακεία στις 26 και 27 Νοεμβρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στις 26 και τις 27 Νοεμβρίου.

«Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 0,5% του ΑΕΠ για το 2013 και 0,4% για το 2014 σε συνδυασμό με την ύφεση οδηγεί σε ανεπάρκεια πόρων του ΕΟΠΥΥ και συνεπώς σε υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης προς τους Έλληνες πολίτες», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΦΣ, προσθέτοντας ότι τα φαρμακεία βρίσκονται σε δεινή θέση, καθώς για να λειτουργήσουν και να προμηθεύσουν με φάρμακα τους ασφαλισμένους, δανείζονται χωρίς να πληρώνονται, πληρώνουν φόρους και ΦΠΑ επί μη εισπραχθέντων.

Ο σύλλογος των φαρμακοποιών κάνει λόγο για εξωφρενική απαίτηση του ΕΟΠΥΥ να εισπράττει έκπτωση, ενώ δεν έχει πληρώσει εντός συμβατικών ημερομηνιών και ζητά την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών.

«Το χρονοδιάγραμμα δεν πρέπει να "ξεχειλώσει" άλλο, γιατί τα φαρμακεία δεν αντέχουν. Θα πρέπει δηλαδή μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου να έχει πληρωθεί και ο Αύγουστος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, προσθέτοντας ότι, «σε αντίθετη περίπτωση θα εγκαλέσουμε τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και θα ζητήσουμε τόκους υπερημερίας από τη 1η ημέρα καθυστέρησης και θα ξεκινήσει πανελλαδική κινητοποίηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ