Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά συμμάχους στο δρόμο προς την εξουσία - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά συμμάχους στο δρόμο προς την εξουσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις δημοσκοπήσεις να τον φέρνουν στην πρώτη θέση και την κυβέρνηση να βρίσκεται συνεχώς σε μια δοκιμασία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει τις ασκήσεις επί χάρτου για να παρουσιαστεί έτοιμος όταν έρθει η ώρα του διλήμματος που εκτιμά ότι θα μπει: ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, όλος ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη γραμμή προετοιμασίας του κόμματος για τς επόμενες εκλογές, ανεξάρτητα από το χρόνο διεξαγωγής τους, ενώ παράλληλα σκοπός του είναι να ανεβάσει ακόμα μεγαλύτερες στροφές στην αντιπολιτευτική του τακτική απέναντι στην κυβέρνηση και στα κόμματα που τη στηρίζουν.

Στελέχη της Κουμουνδούρου παρομοιάζουν το πολιτικό σκηνικό σαν την κινούμενη άμμο ενώ με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζουν τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς μπορεί να αποτελέσει τον πιο αδύναμο κρίκο στην τρικομματική κυβέρνηση.

Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν ότι θα έβλεπαν θετικά εάν μέσα στο ΠΑΣΟΚ προέκυπτε ένα «αντιμνημονιακό κόμμα».

Διαφορετική είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Δημοκρατική Αριστερά και πιο συγκεκριμένα στην ηγεσία του κόμματος. Κάνουν λόγο για τεράστιες αντιφάσεις στην πολιτική της - «παρών» στο πολυνομοσχέδιο αλλά «ναι» στον προϋπολογισμό και αδυναμία να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ωστόσο, βλέπουν θετικά θέσεις της αριστερής πτέρυγας του κόμματος που έχει ως θέση να φύγει από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, χωρίς όμως να λένε τίποτα παραπάνω.

Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν ότι η ηγεσία του κόμματος έχει κλείσει ορμητικά κλειστά την πόρτα ενώ σε ό,τι αφορά τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λένε πως προς το παρόν δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ