Σόιμπλε: Από την Ελλάδα εξαρτάται πότε θα πάρει την επόμενη δόση - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Από την Ελλάδα εξαρτάται πότε θα πάρει την επόμενη δόση

Σόιμπλε: «Από την Ελλάδα εξαρτάται πότε θα πάρει τη δόση των 31
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση για το πότε θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση ρίχνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt, σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο που θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31.2 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει παγώσει από τον Ιούνιο, είπε: «Αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να το απευθύνετε στους Έλληνες συναδέλφους μου και όχι στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Κανείς στη ζώνη του ευρώ δεν είναι αντίθετος με την ιδέα της αποδοχής της πληρωμής της επόμενης δόσης, αλλά μόνο όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις».

Αν και η ελληνική Βουλή ενέκρινε την Τετάρτη ένα νέο δημοσιονομικό πακέτο εξοικονόμησης πόρων ύψους 18,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, που είχαν ζητήσει η ΕΕ και το ΔΝΤ, ως προϋπόθεση για τη δόση, ο Σόιμπλε τόνισε ότι τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε εφαρμογή πριν από το τέλος του Ιουνίου.

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλα τα μέρη γνώριζαν τις προθεσμίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλοι στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να είναι υπό πίεση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ