Οι δικαστές απαντούν και με άλλα μέσα αντίδρασης για τις μειώσεις των μισθών τους - iefimerida.gr

Οι δικαστές απαντούν και με άλλα μέσα αντίδρασης για τις μειώσεις των μισθών τους

Οι δικαστές απαντούν και με άλλα μέσα αντίδρασης για τις μειώσεις των μισθών του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εντονότατη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση του δικαστικού κόσμου για τη νέα μείωση των αποδοχών τους εξέφρασε για μία ακόμα φορά η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου.

Στο στόχαστρο των δικαστικών λειτουργών βρίσκεται η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου που υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο, που επιφέρει μειώσεις άνω του 20% στο μισθολόγιό τους.

«Μισθολόγιο, το οποίο υπέστη συνολικό ποσοστό περικοπών άνω του 60%, αγνοώντας τόσο το γεγονός ότι έτσι παραβιάζεται το Σύνταγμα, αλλά και ότι καθίσταται πλέον προβληματική η άσκηση των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών», προσέθεσε η πρόεδρος της ΕΔΕ.

Παράλληλα, η κ. Θάνου, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι πρέπει να καταστεί σαφές στην εκτελεστική εξουσία ότι δεν πρέπει να θεωρήσει ότι το ζήτημα «έκλεισε» με την ψήφιση των μέτρων και ανέφερε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των κλάδων θα είμαστε έτοιμοι, μετά από μερικές ημέρες, για να ενεργοποιήσουμε και άλλα μέσα αντίδρασης, κατά της υποβάθμισης του κύρους της Δικαιοσύνης και κατά της προσπάθειας υπαλληλοποίησης των δικαστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μειώσεις αποδοχών δικαστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ